Naslovna » U Hristu » Knjige » ....

Put Hrišćanina

John Bunyan


S a d r ž a j :

Poglavlja: I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX.

Život Jovana Banjana
(Biografija)


"Put Hrišćanina" je jedna od najčuvenijih alegorija. Pored Biblije nijedna se druga knjiga nije toliko prevodila i štampala. Kako i ne bi kad je Jovan Banjan (John Bunyan, 1628-1688) kotlar i propovednik evanđelja iz Bedforda u Engleskoj na tako divan, duhovan i pristupačan način obuhvatio put i pobedu pravog vernika i sledbenika Gospoda Isusa Hrista.

Božiji putevi su nekad jako čudni, ali ipak uzvišeni i puni svrhe i smisla pa makar i vodili kroz neočekivane situacije i nevolje. Onaj ko Mu se bez rezerve preda može sa sigurnošću da zna "da onima koji ljube Boga sve ide na dobro..." (Rim. 8:28). Tako je bilo i sa Jovanom Banjanom koji je bez sumnje Božijim proviđenjem proveo u bedfordskoj tamnici dvanaest godina i pri tom između ostalih svojih dela, napisao i ovo remek-delo hrišćanske literature. Banjanovo obraćenje, život i delo su dati na početku knjige u obliku kratke biografije i čitalac će moći da vidi da ova alegorija nije tek proizvod piščeve razigrane mašte, nego dubokog i stvarnog ličnog iskustva i praktičnog poznavanja Svetoga pisma i njegovog Autora - Boga.

Iako je ova knjiga ranije doživela nekoliko izdanja u našoj zemlji, neizmerno smo zahvalni Gospodu za ovaj novi prevod i molitva nam je da svaki onaj koji čita pronađe sebe na ovim stranicama i zajedno sa Hrišćaninom, Verkom i Nadoljubom pođe na put u nebeski Grad gde ga svakako čekaju večna radost i slava.

-- Dragan Milenković

Tagged: bunyan| alegorija|
"Biblija je knjiga koja nam otkriva Božju volju i tumači smisao života svakog pojedinca."
- nepoznati

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 460
Ukupno: 2667389
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/bunyan/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.