Naslovna » U Hristu » Knjige » ....

Spasenje Božije

Oswald J. Smith
S a d r ž a j :

I. Zemlja koja se zove Nebo

II. Samo jedan put

III. Čovekova propast i Božije rešenje

IV. Pitanje koje rešava sudbinu

V. Šta znači verovati

VI. Put spasenja

VII. Pogrešno i ispravno

VIII. Najveći dar ikad ponuđen

IX. Kada žetva prođe

X. Pet ozbiljnih činjenica

XI. Najveća priča ikad ispričana

Spasenje Božije je verovatno jedna od najpoznatijih knjiga Osvalda Smita, koja već godinama pruža jasan odgovor o tome kako Bog spasava grešnike. Želja Osvalda Smita je bila da oni koji žele da budu spaseni mogu da se pouzdaju u Isusa Hrista, i samo u Njega za svoje spasenje, jer je i sam Smit mnogo propatio u velikom strahu od večne propasti, zato što nije imao sigurnost spasenja, i pored toga što je više od svega želeo da zna da li je spasen.

Sam priča: "Sećam se vremena kada nisam znao da li sam spasen ili izgubljen... Postavljao sam sebi samo jedno pitanje: Da li sam spasen ili izgubljen? Gospode, ako sam izgubljen, molim Te pokaži mi da bih mogao da se spasem, a ako sam spasen, daj mi sigurnost da bih se radovao u Tvome spasenju." Dalje kaže: "Došao sam u kontakt sa grupom ljudi koji su učili da se spasenje zasniva na osećanju i iskustvu, umesto po veri. Svake večeri sam izlazio napred i klečao na slami, a oni bi se okupili oko mene i svi skupa usrdno molili Boga da me spase. Bio sam toliko uznemiren da sam se bojao da kod kuće legnem u krevet, da se ne bih probudio u paklu. Danju i noću moje jedino pitanje i vapaj bili su: Da li sam na putu za nebo, ili sam na putu za pakao? Tada mije bilo samo šesnaest godina."

Osvaldu Smitu je konačno došla u ruke knjižica "Sigurnost, uverenje i radost," koju je napisao Džordž Kating, te je shvatio da je Isus Hristos jedini Spasitelj i da spasenje ne zavisi od nečega što bi čovek mogao da učini, nego samo od pouzdanja u Onoga koji je već sve učinio - Isusa Hrista. On dalje priča: "Bio sam uveren u svoje spasenje, i od toga dana sve do danas nikada više nisam u to sumnjao."

I ja sam se nalazio u sličnoj situaciji. Znao sam da sam pali grešnik kome treba spasenje i da se nalazim na putu za pakao. U to niko nije morao da me uverava. Pa i pored toga što sam odlučio da primim Isusa Hrista za svog ličnog Spasitelja, ipak nisam bio siguran da li ću na kraju otići u nebo ili u pakao. To mi je zadavalo mnogo strepnje i jada sve dok nisam pročitao knjigu od Osvalda Smita "Spasenje Božije". Tada sam se sasvim pouzdao u Isusa Hrista, jer sam shvatio da moje spasenje u potpunosti zavisi od Gospoda Isusa koji je sam "Spasenje Božije". "Nema spasenja ni u jednom drugom, niti ima drugog imena pod nebom (osim imena Isusa Hrista), danog ljudima, u kom treba da nađemo spasenje" (Dela 4:12). Zato sada od srca mogu da preporučim ovu knjigu svima onima koji žele da znaju kako mogu da budu spaseni i kako da nađu odmor svojim dušama.

Osvald Smit piše veoma pristupačnim stilom koristeći mnoge ilustracije iz svakodnevnog života. Čitaocu će biti teško da spusti knjigu sve do poslednje stranice, jer će se kroz ovo štivo upoznati sa vaskrslim i živim Gospodom Isusom koji donosi "mir Božiji, koji prevazilazi svaki um".

"Hvala Bogu za njegov neiskazani dar" (2. Kor. 9:15).

-- Dragan Milenković

"Ja sam hleb života: Koji meni dolazi neće ogladneti, i koji mene veruje neće nikad ožedneti."
- Jovan 6:35

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 690
Ukupno: 2553432
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/spasenje/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.