Naslovna » U Hristu » Knjige » ....

Marija

Fil Treilkil
- POUKE UČENIŠTVA
IZ ŽIVOTA ISUSOVE ZEMALJSKE PORODICE


Uvod

I. Bog koji osvaja

II. Opasne majke

III. Marijin muž: Primer dobrog čoveka

IV. Zloverje u veri

V. Bogu niko nije prestar

VI. Blagodat među generacijama

VII. Godina vina

VIII. Tragedija propuštene prilike

IX. U podnožju krsta


Knjiga je ovde predstavljena u skraćenoj formi, dok je kompletnu (ćirlica, PDF) možete naći na sajtu TWR-Serbia. Objavljeno uz odobrenje izdavača: IKONOS (Beograd).

Svi biblijski tekstovi preuzeti su iz Starog zaveta u prevodu Đure Daničića, Psalmi u prevodu prof. Aleksandra Birviša, i iz Novog zaveta (Novi srpski prevod s napomenama) u prevodu mr Miroslava Živkovića.

O piscu

Fil Treilkil (Phil Thrailkill) je služio kao pastor "Ujedinjene Metodističke crkve" (United Methodist) trideset godina u Južnoj Karolini. Diplomirao je na Vejk Forest (Wake Forest) univerizitetu i na Kandler teološkoj školi (Candler School of Theology). Bio je pet godina predsedavajući Odbora Misijskog društva "Ujedinjene Metodističke crkve". Trenutno predsedava Teološkoj komisiji Confesing Movement. Radio je i kako osnivač crkava. Pomagao je u osnivanju teološke škole u Kazahstanu. Predavao je doktrine i propovedao iz Svetog pisma na mnogim konferencijama širom američkog kontinenta i šire. Takođe služi i kao kapelan policajcima, vatrogascima i po bolnicama.

Od novembra 2007. god., Filove propovedi se emituju na srpskom jeziku, preko Trans World Radio (produkcija "Ikonos"), najveće svetske mreže hrišćanskog radija. Planira se emitovanje radio programe "Poruke nade Pastora Fila" i na tlu Kine i sub-saharskog područja Afrike. Sa suprugom Lori i dvoje dece živi u Džordžtaunu (Georgetown, S.C).

"Godinama čitam nedeljne propovedi Fila Trakila. Znam malo propovedika koji su, poput njega, tako dobro potkovani poznavanjem Svetog pisma. Fil je dosledni i uverljivi prenosilac biblijskih istina. Njegova štiva su jedinstven uvid dobro školovanog bogoslova i savremenog kumunikatora. Ova knjiga pokazuje redak dar spajanja ovih vrlina.

Fil nam ožiljava nadvremenske istine citiranjem crkvenih otaca, opisom savremenih ostvarenja blok-bastera velikih i malih ekrana, osvrtom na dela poznatih teologa i primerima svojih iskustava. U ovom delu, sledeći događaje evanđelja kroz Marijin lik, on nas vodi do samog vrhunca - do krsta. Svojim razmišljanjima Fil pridobija naša srca i izaziva nas da živimo to što čitamo."


- Maksi Dunam (Maxie D. Dunnam, Chancellor, Asbury Theological Seminary)

"Fil Trakil je jedan od pastora čije propovedi redovno čitam. Biblijski bogate, doktrinarno energične i uzbudljive, pune duhovne mudrosti i pastoralne prizemljenosti, Filove besede otkrivaju strastvenog propovednika i vrsnog učitelja. Uvek iznova njegove me poruke pokreću na molitvu, dublje proučavanje Pisma i slavljenje.

Propovedi koje obrazuju ovu knjigu su izuzetne. Marija je zanemarivana - ako ne i omalovažavana - od strane protestantskih vernika kao nezanimljiv i nevažan lik. Ali, na ovim stranicama je vidimo kao tinejdžerku proročicu, ženu koja rađa Boga, teologa Svete Trojice i duhovnog vođu. To sve ima predivne posledice na naše hrišćansko učeništvo. Čitajte ovo delo. Molite se dok ga čitate. Svakako ga dajte onima koji misle da je teologija dosadna!"


- Leikester Longden (Leicester R. Longden, Associate Professor of Evangelisam and Discipleship, University of Dubuque Theological Seminary)

Tagged: marija|
"Zli ljudi ne razumeju šta je pravo; a koji traže Gospoda, razumeju sve."
- Priče 28:5

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1915
Ukupno: 2443720
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/thrailkill/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.