Isus kuca i na tvoja vrata!

I.K.

The Light of the World / Holman Hunt (1827-1910)

The Light of the World
William Holman Hunt (1827-1910)
Keble College, Oxford

"Moramo čekati (primiti) Nekoga ko će biti Bog ili od Boga nadahnut čovek, koji će nas naučiti našim dužnostima i skinuti mrak sa naših očiju." (Platon)

"Isus Hrist, Car naših srca kojeg nam je Bog poslao." (Albert Švajcer)

"Molitvom otvaramo vrata svoga srca i puštamo Isusa Hrista da uđe unutra..." (Mudi)

Kada je Vilijam Holman Hunt izložio svoju već sada poznatu sliku Hrista kako kuca na vrata, jedan kritičar je odmah primetio: "Zaboravili ste nešto," rekao je slikaru. "Na vratima nema kvake!"

"Svestan sam toga," rekao mu je slikar, "to je zato što ta vrata predstavljaju vrata ljudskog srca i njih je moguće otvoriti samo iznutra!"

Isus Hrist je istinska slika strpljenja, spokoja, ljubavi, nežnosti i podnošenja. On ulazi samo tamo gde ga se pozove i dopusti mu se da uđe, on dolazi samo onim srcima koja su gladna Njega. On traži ponizna, žalosna i pokajnička srca, da bi se nastanio u njima i darovao im blagodat. On strpljivo čeka pred vratima tvoga srca, on se ne nameće, on ne razvaljuje, već samo nežno kuca na tvoju savest i čeka da otvoriš tvoje srce Njemu, da Ga pozoveš unutra.

Isus daje obećanje: "Vidi, stojim na vratima i kucam; ako ko čuje moj glas i otvori vrata, ućiću k njemu i ješću s njim - i on sa mnom..." (Otk. 3:20) Tako, ako tvoriš vrata svoga srca Isusu, On će ući unutra. Isus će ispuniti tvoje srce.

Ako još nisi primio Isusa kao svog ličnog Spasitelja, ako još mu nisi otvorio vrata svoga srca, onda to učini što pre - još danas. Dopusti Isusu da uđe unutra i daruje ti svoju ljubav, slobodu, istinu, mir, svetlost i obilje radosti...

"Uvek postoji nada."
- J.R.R. Tolkien

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 41
Ukupno: 2600834
Generisano za: 0.018''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/inside/hunt.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.