Naslovna » Magazin » Arhiva » #87 » ....

87/2015. - Uvodnik

Uredništvo
"... da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi. Neka i oni budu u nama da svet poveruje da si me ti poslao. Dao sam im slavu koju si ti dao meni da budu jedno kao što smo mi jedno - ja u njima, a ti u meni - da budu savršeno ujedinjeni, da svet spozna da si me ti poslao i da si i njih voleo kao što si voleo mene." (Jovan 17,21-23 SSP)

Isus je u svojoj molitvi izrazio goruću čežnju da njegovi sledbenici budu "jedno" kao što su Otac i on "jedno". Ovo "jedno" se ogleda u uvažavanju, saosećanju, poštovanju, blagonaklonosti i isticanju onog drugog a ne samog sebe. Isusova želja je da odnos koji on ima sa Ocem bude preslikan međusobni odnos njegovih učenika. No, pored ovog objašnjenja pogledajmo još pobliže neke od karakteristika Isusovog odnosa prema Ocu:

- Isus je poznavao Oca, ne površno nego intimno, potpuno i tačno. Ovo bi trebalo da je naša čežnja, da nas potiče da i mi njega upoznamo kroz njegovu Reč.

- Isus je nastojao da očevu slavu veliča, uzdiže, da ga hvali. Vodio je druge u upoznavanju Božje veličine i njegove dobrote. Naše nastojanje treba da bude da Bogu donesemo slavu u našim rečima, u našim delima i u našem štovanju.

- Isus se podčinio Ocu, u potpunom pouzdanju u svakoj životnoj prilici ili neprilici.

- Isus je govorio jedino reči svoga Oca, objavljujući njegovu pravu prirodu - predstavljao je Oca na pravi način - kakav on zaista jeste.

- Isus je živeo životom koji je karakterisala nesebičnost - spremnost za žrtvu.

- Isus je bio neprekidno svestan svoje misije. Nastojao je da ispuni svoju službu po svaku cenu. Isus je došao na svet da donese život. Crkva, Telo Isusa Hrista postoji na Zemlji iz istog razloga, da pomogne ljudima da vide život. No, svet će ovaj život najbolje videti, kada vidi kako crkva živi kao "jedno".

Svako ko nosi Hristovo ime trebao bi da deli ovo nastojanje svog učitelja - da mu je stalo do jedinstva. Učimo i ugledajmo se na Isusa.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Kada ljudi prestanu verovati u Boga, neće verovati u ništa ili verovaće u bilo šta."
- G.K. Chesterton

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1880
Ukupno: 2554622
Generisano za: 0.009''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/087/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.