Naslovna » Magazin » Arhiva » #26 » ....

26/2005. - Uvodnik

Uredništvo
"Dužan sam i Grcima i divljacima, i mudrima i nerazumnima. Zato, od moje strane, gotov sam i vama u Rimu propovedati jevanđelje." (Rim. 1:14-15)

Apostol Pavle je sebe video kao čoveka pod obavezom. On za sebe kaže: "Ja sam dužnik." On je bio čovek čije je srce tugovalo i bilo zabrinuto nad sudbinom izgubljenih duša. Cela poslanica Rimljanima odiše ovim njegovim bolom i zabrinutošću (Vidi Rim. 10). Pavle je živeo u stalnoj svesnosti svoje obaveze pred Bogom, i zato on sebe naziva dužnikom, osobom koja duguje drugima - da propoveda Evanđelje.

Mi, kao Hristovi sledbenici, ne bi trebalo o sebi da mislimo ništa manje od apostola Pavla. Pred nama je ista obaveza i dug - propovedanja Evanđelja (Mt. 28:19-20). A da li se osećamo ovakvim dužnicima? Ili smo ovaj naš dug preformulisali u mnoge najčešće uzaludne crkvene aktivnosti, koje nam ni malo ne povećavaju bogatstvo u nebu, i nemao ni vremena ni volje ni želje da ispunimo svoje prvo dugovanje. Propovednik Čarls Spurdžen je izrekao jednu veoma ozbiljnu izjavu, nad kojom se valja zamisliti. "Ako u tebi nema želje da se drugi spasu, onda ni ti sam nisi spašen, u to budi siguran." Zar nas ove reči ne nateraju da malo svi preispitamo se?

Apostol Pavle je izgarao od želje da svojim propovedanjem i svedočenjem donese spasenje drugima. Znao je da je to prva i najveća želja u Božijem srcu, znao je da je to njegova prva i najvažnija dužnost kao apostola i hrišćanina, i zato sebe naziva "dužnikom drugima".

Dragi naši čitaoci,

dozvolite nam da za Vas parafraziramo i aktualiziramo stihove iz poslanice Rimljanima, i to na sledeći način: "Dužan sam i rodbini i prijateljima, i komšijama i poznanicima. Zato, spreman sam da svima u mom gradu propovedam Jevanđelje."

Da li se sada osećate makar malo više "dužnima". Ako "da", onda nam je baš drago zbog toga...

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Hristos, taj božanstveni čovek!"
- Goethe

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 530
Ukupno: 2737209
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/026/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.