Naslovna » Magazin » Arhiva » #26 » ....

Smešna strana...

BEBI-SITERKA

Učiteljica u nedeljnoj školi je postavila deci pitanje: "Zašto su Josif i Marija, vodili bebu Isusa u jerusalemski hram?" Jedan uzbuđeni dečak je odmah ustao i glasno rekao: "Zato, jer nisu mogli da pronađu bebi-siterku, da ga čuva".

MEDVED HRIŠĆANIN

Jedan seoski propovednik, rešio je da jedne nedelje preskoči jutarnje bogosluženje u svojoj crkvi i otišao je u planine, u lov na medvede. Dok je išao uskim planinskim stazama, okliznuo se i počeo da pada niz padinu, gubeći pri tome i pušku i ranac. Kad se pad završio, uvideo je da su mu obe noge polomljene i da nikako ne može ustati. No, sve ovo je do sada dobra vest, loša vest je ta da mu je prilazio veliki i strašan medved, a on nije mogao da beži.

"O, Gospode," počeo je da moli glasno propovednik, "žao mi je što sam preskočio današnje bogosluženje i otišao u ovaj lov. Molim te, oprosti mi, usliši mi samo jednu molitvu... molim te daj ovom gladnom medvedu, dobre hrišćanske vrline i ponašanje. Molim te, Gospode."

U istom trenutku medved je stao kod propovednikovih nogu, pao je na svoja kolena, sklopio svoje šape i počeo glasno da moli: "Dragi Bože, blagoslovi ovu hranu, koju nameravam da obedujem..."

Tagged: humor|
"Razlika između hrišćanstva i svih drugih sistema religije je u sledećem: U drugim religijama čovek traži Boga, dok u hrišćanstvu Bog traži čoveka."
- Thomas Arnold

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1598
Ukupno: 2664547
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/026/smesna.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.