Naslovna » Magazin » Arhiva » #65 » ....

misaone refleksije

ZALEĐENO JEZERO
- Bruno Ferrero

Dva su se dečaka klizala po zaleđenom jezeru. Beše to oblačan i hladan dan. Dečaci su bez straha uživali u klizanju. Led se iznenada prolomio i jedan od njih propao je u vodu. Voda ne beše duboka, ali se led počeo ponovo stezati.

Drugi dečak je otrčao na obalu, dohvatio kamen i pojurio do unesrećenoga. Svom je snagom razbijao led i uhvativši prijatelja za ruku, izvukao ga iz vode.

Kad su stigli vatrogasci i shvatili što se dogodilo, začuđeno su pitali: "Kako ti je to uspelo? Kako si mogao tim malim kamenom i slabim rukama razbiti tako debeo led?"

Uto se oglasio neki starac: "Ja znam kako je uspeo!"

"Kako?" - upitali su ga vatrogasci.

Starac je odgovorio: "Nije bilo nikoga da mu kaže kako je to nemoguće."

"Sve je moguće onom koji veruje." (Marko 9:23)

O POZNANJU BOGA
- Tersteegen

"Boga i Njegovu istinu može da poznaje dobro samo onaj koji je kroz smrt svoje telesne prirode, svojih sklonosti, požuda i volje postao veoma iskren i tih; i koji je kroz odbacivanje naročitih naprezanja razumevanja, postao veoma krotak kao dete.

Svoje srce i volju moramo potpuno da predamo Bogu, odrekavši se svoje volje u svemu, posebno se oslobađajući od očiglednih zamisli i dela razumevanja, čak i u duhovnim stvarima, da bismo mogli da živimo kao oni koji imaju Boga u srcu.

Pravo razumevanje se ne pokazuje u glavi, nego u srcu. U glavi su jalove ideje o istini; u srcu se nalazi sama živa istina, pomazanje koje nas uči svemu. U srcu se nalazi živi izvor svetlosti. Kome je srce ispunjeno Bogom, taj će često jednim pogledom sagledati više istine nego što bi mogao drugi uz velike napore."

Tagged: inspiracija|
"Koji, dakle, svog sina ne poštede, nego ga predade za sve nas, kako, dakle, da nam s Njim sve ne daruje?"
- Rimljanima 8:32

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1799
Ukupno: 2745369
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/065/06.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.