Naslovna » Magazin » Arhiva » #57 » ....

misaone refleksije

PAZI NA MOJE OČI
- nepoznati autor

Bila jednom jedna devojka, ali slepa. Mrzela je samu sebe, zbog svog hendikepa. Mrzela je sve ljude osim svog prijatelja, koji ju je beskrajno voleo. Uvek je bio pored nje, kada joj je bio potreban i nesebično joj pomagao. Obećala je sama sebi da će se, ako ikada bude progledala - udati za njega.

Jednog dana njen lekar ju je nazvao i saopštio joj da su pronašli odgovarajućeg davaoca koji joj želi dati oba oka. Operacija je uspela i ona je konačno mogla videti svet oko sebe... I tako je po prvi put ugledala i svog prijatelja.

Njen prijatelj joj je postavio jednostavno pitanje: "Da li ćeš se, sada kada vidiš - udati za mene?" Devojka je bila šokirana, kada je shvatila da je i njen prijatelj - slep. Nije želela sebi natovariti takav "teret". Nije htela da se vezuje za slepog čoveka, i odbila ga je. Njen prijatelj, njen odani prijatelj, koji joj je oduvek pružao ljubav, otišao je slomljenog srca.

Devojka je konačno mogla da vidi svu lepotu sveta oko sebe. Nije više htela da propusti ni jedan jedini trenutak života. Htela je sve od života i počela je živeti veoma ubrzano...

Nakon nekog vremena dobila je pismo od svog bivšeg prijatelja, a nekada jedinog prijatelja:

"Od srca ti želim da imaš potpunu sreću u životu. Uvek sam želeo da te usrećim. Srećan sam što "dišeš", što živiš život punim plućima. No, hteo bi da te zamolim za samo jednu sitnicu. Ljubljena moja... Molim te, pazi dobro na moje oči."

"Po tom se pokazala Božija ljubav prema nama, što je Bog poslao u svet svog jedinorodnog Sina - da mi njime živimo. Ljubav je u ovome: ne da smo mi zavoleli Boga, nego je on zavoleo nas i poslao svoga Sina kao žrtvu pomirenja za naše grehe." (1. Jn. 4:9-10 EČ)

BOŽE DAJ MI
- Certis Clark

Bože daj mi radost
u običnim stvarima,
u svetlucanju trave nakon kiše
u ljubavi prijatelja
u njihovom dragom razgovoru dok leto završava.

Bože daj mi radost
u poslovima koji pritiskaju
u sećanjima koja gore
u misli da se život troši na ljubav
u veri u Boga na kraju puta.

Bože, daj mi nadu
za svaki dan.

Tagged: inspiracija| poezija|
"Boga nema samo za onoga ko Ga ne traži. Traži ga, i On će ti se javiti."
- Tolstoj

ZA DANAS

IZDVAJAMO




ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 505
Ukupno: 2737184
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/057/06.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.