Naslovna » Magazin » Arhiva » #57 » ....

Smešna strana...

HALELUJA!

Jedna bakica, koja je bila veoma siromašna materijalno, ali verom veoma bogata, često je znala da za vreme bogosluženja glasno i euforično poviče "haleluja", na reči koje bi čula sa propovedaonice i koje bi se dotakle njenog srca.

Ovi njeni "izlivi vere" su u mnogome smetali nekim uglednim članovima crkve, ali i starešinama. Nastojali su na razne načine da je "dovedu pod kontrolu". Jednom dok su očekivali jednog veoma važnog gosta propovednika, i bojali se da ih ova bakica pred njime ne "obruka", skovali su svoj plan za njeno ućutkivanje...

Posle jednog bogosluženja pozvali su bakicu u kancelariju i pokazali joj dva prekrasna ćebeta, i rekli joj: "Sestro, ova dva ćebeta mogu biti tvoja, ako nešto uradiš za nas."

"Moja!? Divna su! Šta to moram da uradim?" Uzbuđeno je reagovala bakica dok je opipavala i zagledala ćebad.

"Treba samo da iduće nedelje na bogosluženju ćutiš. Da ne izvikuješ ono tvoje: 'Haleluja'! I posle bogosluženja možeš uzeti ovu ćebad. Možeš li ti to?" Upita je jedan od starešina crkve.

"O, mogu. Mogu, kako da ne." Uzvrati spremno bakica.

Došla je i ta nedelja, i bakica je pristigla u crkvu, kao i cenjeni gost propovednik. Bakica je nekako uspevala da se kontroliše, nije vikala: "Haleluja". No, gost propovednik je došao do možda polovine svoje propovedi, kada su je reči pogodile kao sa neba poslate.

Bakica više nije mogla da izdrži. Ustala je, i usred propovedi sa podignutim rukama glasno povikala: "Ma, imala ja ćebad ili nemala ćebad! Haleluja mom Gospodu!!"

Tagged: humor|
"A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda."
- Matej 12:36

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 687
Ukupno: 2599702
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/057/smesna.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.