Naslovna » Magazin » Arhiva » #29 » ....

29/2005. - Uvodnik

Uredništvo
"A Petar mu odgovori i reče: Gospode, ako si ti, zapovedi da dođem k tebi po vodi. On pak reče: dođi. I izišavši iz čamca Petar pođe po vodi i dođe Isusu. Ali gledajući jaki vetar poboja se, poče da tone i povika govoreći: Gospode, spasi me. A Isus pruži odmah ruku, uhvati ga i reče mu: maloverni, zašto si posumnjao?" (Matej 14:28-31 EČ)

Isus je dozvolio Petru da hoda po vodi iz dva razloga. Prvi, da se uveri šta sve moć Božija može za njega lično da učini, da mu nemoguće postane moguće. Drugi, s obzirom da je nemoguće po vodi hodati u svojoj vlastitoj snazi, trebalo je da u tome uvidi svoju potpunu slabost.

Kada je Petar iskoračio iz čamca i stavio svoju nogu na površinu vode, on je na taj način izrazio svoje potpuno pouzdanje u Hrista i Njegove reči: "Dođi". Međutim, kada je sklonio svoj pogled sa Gospoda, i počeo da gleda uznemirenu površinu vode sa velikim talasima, počeo je strahovati i strepeti pred njima. Njegov strah od uzburkane vode je nadvladao njegovu prvobitno izraženu veru u Hristovu moć, i počeo je da tone, da se davi. Vikao je, "Gospode, spasi me!"

Dragi naši čitaoci,

neka ovo bude svima nama lekcija. Kada se nađemo u naizgled teškim, mučnim i problematičnim životnim situacijama. Setimo se da svoje poglede vere treba da držimo samo na Isusu, ako to ne uradimo, počećemo da tonemo pod teretom teškog bremena koji nosimo. Tako je lako skloniti svoj pogled sa Isusa, i početi gledati na veličinu i mnoštvo problema oko nas. Takođe, ne zaboravimo, da On stoji uvek blizu nas, i da neće dozvoliti da nas snađe nešto više od toga što možemo podneti (1. Kor. 10:13).

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| strah| vera|
"Popovedanje Reči Božje lomi tvrda srca i isceljuje slomljena."
- John Newton

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 736
Ukupno: 2553478
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/029/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.