Naslovna » Magazin » Arhiva » #25 » ....

Smešna strana...

PET DINARA

Jedan propovednik je bio pozvan u jednu malu seosku crkvu da propoveda. Sa sobom je poveo svog sedmogodišnjeg sina. Kada su ušli u crkvu, pored ulaznih vrata u salu stajala je kutija sa natpisom, "za propovednika". Propovednik je zavukao ruku u džep i ubacio unutra pet dinara.

Kada je bogosluženje bilo završeno, jedan od đakona je uzeo kutiju "za propovednika" otvorio je i iz nje istresao novčić od pet dinara, a zatim ga dao propovedniku. Videvši dečak poviče svome tati: "Tata, da si više ubacio unutra, sada bi smo više dobili!"

ŠTA ĆE DA ISPADNE?

Mlada majka je rešila da svoju ćerkicu nauči o davanju Bogu. Odnela ju je do kutije za priloge u crkvi, dala joj je novčić i pričala joj kako treba da ga stavi unutra. Mala devojčica je sve to pažljivo slušala i zapitala majku: "A, šta će da se desi kada ubacim novčić? Hoće li iz kutije da ispadnu žvake ili lizalica?"

PROPOVEDNIČKE MUKE

Kada spremiš svoju propoved u vidu beleški na papiru, onda ti kažu: "Ti čitaš sa papira, ti nisi vođen Duhom Svetim ili ti ne slušaš Boga." A kada izađeš da propovedaš bez beleški na papiru, onda ti kažu: "Da, propovedaš potpuno nepripremljen."

Tagged: humor|
"Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su."
- Jovan 6:63

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1817
Ukupno: 2662336
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/025/smesna.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.