Naslovna » Magazin » Arhiva » #84 » ....

84/2014. - Uvodnik

Uredništvo
"Pogledajte, braćo, sebe, pozvane: nema vas mnogo mudrih po ljudskim merilima, ni mnogo moćnih, ni mnogo onih koji su plemenita roda. Nego, Bog je izabrao ludo sveta da postidi mudre, i slabo sveta da postidi jake, i neplemenito sveta i prezreno je izabrao Bog, i ono što nije da uništi ono što jeste, da se niko ne bi hvalio pred Bogom." (1. Kor. 1:26-29 SSP)

Kako je to čudno Božje ponašanje, rekli bi smo, van svake logike. Mi ljudi obično odmah eliminišemo slabe, lude, neugledne, jer smatramo da su veoma loš materijal za Boga, tj. crkvu. No, Bog voli uzimati one najgore među grešnicima i pretvoriti ih u najveličanstvenije spomenike svoje spasonosne ljubavi i snage. On voli uzimati ljude koji imaju uništene živote, ljude koji su duboko posrnuli, te ih upotrebiti da bi svetu prikazao snagu božanskog milosrđa i moć promene kroz svog Svetog Duha.

Dragi naši čitaoci,

utešno je znati, da nas Bog nikada neće odbaciti ako u našem karakteru vidi stvari koje su loše i bedne. Ne, već On će ih tako preobraziti da mi postajemo upravo suprotno onome što smo pre bili. Najlepši duh, karakter, je najčešće stvoren od onih najružnijih. Najlepše statue su stvorene od neuglednih i hrapavih kamenih blokova. No, oko umetnika je unutra u toj steni videlo skriveni potencijal lepote a njegove ruke i dleto su to oslobodile iz kamena. Na sličan način i Bog gleda na nas, On vidi potencijalnu lepotu koja leži duboko zatrpana u nama, i svojom milošću je želi osloboditi.

Milost Božja je dovoljna i dorasla je svakom problematičnom karakteru i svakoj nemogućnosti. Njena veličina i lepota je u stanju promeniti prokletstvo u blagoslov, i pokazati i ljudima i anđelima kroz sve vekove da "gde se umnožio greh, milost se umnožila još više." (Rim. 5:20)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Glavobolje u Bibliji mi ne zadaju reči koje ne razumem, već one koje razumem."
- Bertolt Brecht

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1297
Ukupno: 2556240
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/084/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.