Naslovna » Magazin » Arhiva » #65 » ....

65/2011. - Uvodnik

Uredništvo
"Kao što su oči slugama uprte u ruku gospodara njihovih, kao oči sluškinjine u ruku gospođe njene, tako su oči naše u Gospoda Boga našeg, dok se smiluje na nas." (Ps. 123:2 RDK)

Ovaj stih opisuje potpuno očekivanje i zavisnost od Boga, kao što neki sluga u potpunosti zavisi od volje svoga Gospodara. Stvarnu veličinu našeg Boga, koga ispovedamo, mi drugima pokazujemo kroz veličinu, tj. čvrstoću našeg pouzdanja u Njega u raznim životnim situacijama.

Dragi naši čitaoci,

Bog ima unapred smišljen plan za svaku situaciju u našem životu. Možda ste u stanju da razmišljate o načinima na koje bi Bog mogao rešiti vašu krizu, vaš problem, ali Reč Božja nam govori da ljudski um ne može ni zamisliti Božje puteve, tj. Njegove načine: "Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putevi moji viši od vaših puteva, i misli moje od vaših misli." (Isa. 55:8-9 RDK).

Bog nam uglavnom nikada neće reći koji je Njegov plan. Neće nam dati ni nagoveštaj kako će rešiti našu krizu. Nama jedino preostaje da verujemo u Njegova obećanja, u Njegovo veličanstvo, i da očekujemo da On učini "čuda" za nas.

Dakle, naš Gospod ima pripremljen put i ima apsolutnu silu i moć da izvrši svoj plan sa nama. Verovatno, bi On voleo ukloniti zastor i pokazati nam svoje "visoke puteve", ali On to neće učiti, jer želi da "hodamo u veri" (vidi 2. Kor. 5:7; Gal. 3:11).

Vera je pouzdanje u Onoga koji se ne može videti. Mi nikada nećemo iskusiti mir u našim teškim životnim iskušenjima sve dok upotpunosti ne verujemo da On stoji spreman učiniti i ono nezamislivo za nas, ono nemoguće.

Dakle, pouzdajte se hrabro u svoga Boga, i neka drugi vide, gledajući vaš život koliko je On zaista velik.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni."
- Jovan 3:16

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1303
Ukupno: 2556246
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/065/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.