Naslovna » Magazin » Arhiva » #62 » ....

62/2011. - Uvodnik

Uredništvo
"... javljam vam veliku radost koja će biti svemu narodu, zato što vam se danas rodio Spasitelj u Davidovom gradu, koji je Hristos Gospod." (Lk. 2:10-11 EČ)

"Spasitelj" nije bio nikakav redak naziv u danima kada je Sin Božji došao na svet. Mnogi idoli neznabožačkih naroda su ga nosili a i rimski carevi su ga sebi pripisivali. Na jednom spomeniku u Efesu se još i danas može pročitati: "Car, bog i spasitelj ljudskog života". Domicijan, rimski car, pod kojim je apostol Jovan bio prognan na ostrvo Patmos pripisao je sebi naziv "Spasitelj sve Zemlje". Ovaj naziv je izražavao pobedu, slavlje i sjaj njihovog vladalačkog prestola. Oni su bili "spasitelji" koji su obećavali da će izvesti narod iz svake nevolje. Predstavljali su se kao rešenje svih ljudskih problema.

Međutim, Bog sam šalje i daje svoga Sina svetu da On bude Spasitelj. Bog tako ispunjava svoja mnogostruka vekovna obećanja čovečanstvu. Bog je "Bog spasenja", kako su ga proroci nazivali. Stoga nije ni čudo da ga Pavle u svojim poslanicama naziva Bogom-Spasiteljem. Ono što je pri tome ostvario putem Isusa Hrista u ovom svetu sve do krsta, tek je početak Njegovog spasiteljskog delovanja.

Isusova titula "Spasitelj" znači više od ozdravljivača duha, duše i tela. Bilo bi premalo verovati da je Isus došao samo zato da otkloni teret naših greha i njegove žalosne posledice. "Spasitelj" poziva u novi odnos, da se "ima svoga ličnog Spasitelja". To opet znači, da kao oni koji su Njegovim posredstvom spaseni mogu da učestvuju u božanskom životu (1. Jn. 3:1-2).

Dragi naši čitaoci,

zakoračimo zajedno sa našim Spasiteljem i u ovu Novu godinu. On nas može i želi sačuvati, i konačno nas i dovesti cilju našeg verovanja i nadanja, jer On je "Bog Spasitelj" (Isa. 45:22).

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| isus| spasitelj|
"Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga svog; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime Njegovo uzalud."
- 2. Mojsijeva 20:7

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 944
Ukupno: 2557815
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/062/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.