Naslovna » Magazin » Arhiva » #60 » ....

60/2010. - Uvodnik

Uredništvo
"Kako nam je njegova božanska sila darovala sve što je potrebno za život i pobožnost, poznanjem onoga koji nas je pozvao svojom slavom i silom." (2. Pet. 1:3 DS)

Dragi naši čitaoci,

ovaj stih nam tvrdi da imamo na raspolaganju svu riznicu neba, sve što nam je potrebno za naš duhovni rast i napredak, za naš život.

Koliko od nas zaista u to verujemo, i koliko od nas se ovim pravom i koristimo?

Zaista, činjenica je da možete imati nešto vrlo vredno, a da to ne znate. Iako to imate ne možete uživati u blagoslovima onoga što posedujete, jer ne razumete koliko je to što imate zaista vredno.

Postoji priča o farmeru koji je čitav život naporno radio na svojoj maloj farmi. Godinama je orao kamenito tlo, živeo je mučeći se, i konačno je umro nezadovoljan i siromašan. Nakon smrti, farma je došla u ruke njegovog sina. Dok je sin jednoga dana orao, pronašao je kamen koji je bio čudnog sjaja. Odneo ga je procenjivanje i saznao je da je to zlato. Mladić je ubrzo otkrio da farma leži na bogatoj zlatnoj žili. U trenutku on je postao bogat čovek. Međutim, za njegovog oca je to bogatstvo bilo izgubljeno iako je bilo na njegovoj zemlji, u njegovom posedu, iako je on čitavog života hodao po svom tom bogatstvu.

Tako je to i sa Božjom silom i darovima koji su dostupni svakom detetu Božjem. A ipak, mnoga od te dece žive u neznanju o onome što im je Otac darovao, i sili koja stanuje u njima.

Kako je to žalosno kada sretnete ljude koji sami sebe hvale kako su već 10, 15, 20 i više godina hrišćani, hvale se kako poznaju Bibliju, da su je pročitali na desetine ili čak na stotine puta... No, iz razgovora sa njima shvatite da oni ne shvataju i ne razumeju osnovne duhovne istine, da tako malo poznaju Gospoda (Božji karakter), da Reč koju čitaju ustvari tako malo oblikuje njihov pobožan karakter. Toliko utrošenih godina na "pobožnost" a ipak oni nikada nisu ušli u posed onoga što im je Bog darovao - namenio da imaju...

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Misao o neophodnosti Boga je toliko sveta, toliko dirljiva, toliko premudra, i toliko ona služi na čast čoveku."
- Dostojevski

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1064
Ukupno: 2495319
Generisano za: 0.007''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/060/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.