Naslovna » Magazin » Arhiva » #60 » ....

misaone refleksije

PROVOKATIVNI INTERVJU
- nepoznati autor

Kći jednog poznatog evanđeliste je intervjuisana u jutarnjem programu američke televizije. Voditeljica ju je upitala u vezi sa tragedijom u Nju Jorku 11. septembra 2001. godine: "Kako je dobar Bog mogao dopustiti da se nešto takvo strašno dogodi?"

Devojka je dala pronicljiv odgovor, nad kojim se treba zamisliti:

"Verujem da je Bog duboko rastužen ovom tragedijom, baš kao što smo i mi sami, ali mi sami smo mu odavno rekli da se udalji od naših škola, od naše vlade i iz naših života. A budući da je On pažljiv i poštuje naše odluke, mirno se udaljio. Kako možemo očekivati da će nam Bog dati svoj blagoslov i zaštitu ako smo mu rekli da nas ostavi na miru?

Čini mi se da je sve počelo kada je Madeline O'Hara (koja je poginula i njeno telo je nedavno pronađeno) rekla da ne želi nikakve molitve u našim školama, a mi kao društvo smo se sa time složili. Zatim je neko rekao: 'Bolje je ne čitati Bibliju u školama!' Bibliju koja uči: 'Ne ubij, ne kradi, ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga', a mi smo se i sa time složili. Kasnije je doktor Benjamin Spock rekao da nije dobro tući po stražnjici našu decu kada se ona ponašaju zločesto, jer bi se njihove ličnosti mogle deformisati i time bi se moglo narušiti njihovo samopoštovanje (usput, sin doktora Spocka je izvršio samoubistvo), a mi smo i njemu rekli: 'U redu', jer smo smatrali da on kao stručnjak zna šta je najbolje za našu decu.

Zatim je neko rekao da je bolje da nastavnici i direktori škola ne kažnjavaju decu koja se ponašaju neodgovorno. A pedagozi u školama su odlučili da ni jedan nastavnik se nesme ni dotaknuti učenika kada se on ponaša zločesto, jer se ne želi loš publicitet zbog navodnog zlostavljanja (kažnjavanja) dece. Mi smo se i tada složili.

Kasnije je neko opet rekao: 'Dozvolimo našim maloletnim kćerima da abortiraju ako to one žele, a to nećemo reći njihovim roditeljima. To je njihovo pravo.' I sa time mi, kao društvo smo se složili.

Posle toga je neko rekao: 'Štampajmo revije sa slikama golih žena i to nazovimo divljenjem lepoti ženskog tela.' Opet smo rekli da je i to u redu. Zatim je industrija zabave rekla: 'Napravimo TV programe i filmove koji podstiču blasfemiju, nasilje i seks. Snimajmo muziku koja potiče na krađu, droge, ubistva, samoubistva, sotonske sadržaje.' Mi smo tada odgovorili: 'Ma, to je samo bezazlena zabava, nema tu nikakvih posledica i tako niko ništa od toga ne uzima za ozbiljno.'

Sada, posle svega, se pitamo zašto naša deca nemaju savesti. Zašto ne razlikuju dobro od lošega? I zašto se usuđuju da ubijaju različite od sebe, svoje kolege iz razreda ili sebe same? Brzo planu i sklona su nasilju. Depresivna, nezadovoljna, zbunjena, buntovna...

No, nemojmo se čuditi svemu tome, jer mi danas samo: 'žanjemo ono što smo posejali'."

Preuzeto sa Interneta. Parafrazirano.

"Ono što je Hrist za ovaj svet, to je Isus Hrist za moju dušu."
- Tenison

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1631
Ukupno: 2664580
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/060/06.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.