Naslovna » Magazin » Arhiva » #57 » ....

57/2010. - Uvodnik

Uredništvo
"Pohvatajte nam lisice, male lisice, što kvare vinograde, jer naši vinogradi cvatu." (Pesma 2:15 RDK)

Kakve su to "male lisice" i zašto su toliko štetne? Kakva se duhovna lekcija krije iza ovog upozorenja?

Svaka mala pojava starog života - neka navika, mala sebičnost, uobraženost koja nije razapeta, naklonost ka nepraštanju učinjenih prošlih tuđih nepravdi - sve ovo i još mnogo više su te "male lisice". To nisu neki jasno vidljivi gresi, već oni pritajeni i najčešće zamaskirani sa lažnom svetošću, ili pod plaštom religioznosti. Ove "lisice" su dakle veoma lukave, pravi su majstori obmane i prerušavanja. One su veoma opasne, jer našoj duši uskraćuju rod duhovni (Gal. 5:22-23). One kvare ono što bi u stvari moglo da bude na veliku radost i slavu Bogu. Iz tog razloga Gospod zapoveda da ih pohvatamo. Dakle, mi ih moramo pohvatati, to je naša obaveza. Kako ih hvatamo? Hvatamo ih našim priznanjem tog "malog" i prikrivenog greha i našim pokajanjem zbog njega počinjenog, a Gospod zatim ovu štetočinu utamani zauvek (1. Jn. 1:9).

Nema velikih i malih grehova. U Božjim očima svaki greh je podjednako crn i opasan. "Male lisice", ti "prikriveni gresi" opasno prete da spreče lozu, čiji pupoljci toliko obećavaju, da ostane bez roda, a još gore da nikada ni ne donese roda, uprkos svojoj potencijalnoj plodnosti (Jn. 15:1-8).

Dragi naši čitaoci,

sada je vreme, sada je "sezona lova na male lisice", jer kad jednom načine nepopravljivu štetu, onda će biti kasno... Ne dopustite da vam današnji "mali gresi" progutaju sutrašnji veliki blagoslov. Džon Bunjan je to lepo rekao: "Jedna mala rupa će potopiti veliki brod, jedan mali greh će uništiti celog čoveka."

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| greh| pokajanje|
"Gospode, Gospode naš! Kako je veličanstveno ime Tvoje po svoj zemlji! Podigao si slavu svoju više nebesa."
- Psalam 8:1

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 739
Ukupno: 2553481
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/057/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.