Naslovna » Magazin » Arhiva » #46 » ....

46/2008. - Uvodnik

Uredništvo

Po Božjem redu stvari, životu uvek prethodi smrt. Pšenično zrno ima u sebi mogućnosti da da mnogo novih zrna, ali najpre to jedno zrno mora da padne u zemlju i tu umre. Samo posle svoje smrti njegove pune mogućnosti će se osloboditi, i od zrna koje umire dolazi bogat i novi plod. Ovaj princip nije samo jedna zanimljiva ilustracija iz prirode; ako želimo da naš život bude plodan, i mi, takođe, moramo biti spremni da umremo vlastitim interesima, da bismo počeli živeti za Božje ciljeve i da bi Bog mogao se očitovati kroz nas.

Ideja o umiranju ni je nimalo privlačna nikome od nas, jer to znači odricanje ili gubitak, nesreću i neizvesnost. No, hrišćanin mora doneti odluku za koga će živeti: Da li za sebe ili za Boga? Šta znači "umreti sebi"? Najjednostavnije objašnjenje toga bi bilo: "Ne živeti za sebe". Neko je rekao: "Carstvo Božje naseljavaju srećni ljudi. Ljudi koji su uspešno izlečeni od svake sebičnosti."

Zamislite se nad tim malim zrnom pšenice koje je odlučilo da umre u zemlji, da li ono zaista umire? Ne, ono nastavlja da živi kroz svoj veliki rod, koji ostaje i koji se dalje umnožava.

Dragi naši čitaoci,

nastojmo živeti dostojno Hrista. Služimo Gospodu u svakoj poniznosti (Dela 20:19; Kol. 3:12; 1. Pet. 5:5-6). Budimo svesni da svako naše delo, reč, ili žrtva postaje svedočanstvo - seme posađeno u njivu Božjeg carstva - za neka nova svedočanstva.

"Zaista, zaista vam kažem: Ako zrno pšenično padnuvši na zemlju ne umre, ono jedno ostane; ako li umre mnogo roda rodi. Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni." (Jn. 12:24-25 RDK)


Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| predanje|
"Oči su Gospodnje obraćene na pravednike, i uši Njegove na jauk njihov."
- Psalam 34:15

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 767
Ukupno: 2553509
Generisano za: 0.011''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/046/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.