Naslovna » Magazin » Arhiva » #46 » ....

misaone refleksije

POSLEDNJE REČI EVANĐELISTE
- nepoznati autor

Dok je evanđelista Moody, koji je na hiljade duša doveo Hristu, ležao na samrtničkoj postelji, njegov sin William je bio uz njega, te, je opisao poslednje reči ovog velikog evanđeliste:

"Čuo sam kako moj otac polako i odmereno govori: 'Zemlja će nestati a nebo će se izgubiti'. Mislio sam, da to moj otac govori u snu, ali on je sa osmehom radosti to stalno ponavljao, onda mi je rekao: 'Ne. WiIliame, to nije san! O, kako je ovo predivno, slično vaznesenju? Ako je ovo smrt, onda je ona slatka. To nije dolina sena smrtnoga. Jer Bog je pored mene. Zove me i ja moram ići.'

Onda je svojoj deci dao svoje poslednje savete, te na kraju u večnost je otišao sa ovim rečima: 'Danas je moj dan krunisanja. Danas ću trijumfovati! Ovaj dan sam čekao i priželjkivao godinama.'"

"Budi veran do same smrti i daću ti venac života..." (Otk. 2:10)

BLAGO ONIMA KOJI...
- Preuzeto sa Interneta

Blago onima koji se znaju samima sebi nasmejati, jer se oni nikada neće dosađivati i neće drugima biti dosadni.

Blago onima koji razlikuju između brda i krtičnjaka, jer će takvim gledanjem na životne poteškoće izbeći mnogu zlovolju i mnoge neprilike.

Blago onima koji paze šta gledaju, šta slušaju i kuda idu svojim nogama, jer će takvi vrlo retko pasti. Izbeći će mnoge zamke i neće se spotaći na onim mestima gde su drugi pali.

Blago onima koji znaju ćutati i slušati, jer će oni mnogo novoga naučiti i biće kadri druge poučiti.

Blago onima koji sebe visoko ne samo-ocenjuju i koji sebe ne smatraju nezamenjivima, jer će takve njihovi bližnji vrlo ceniti.

Blago onima koji su oštrog sluha za tihi poziv bližnjeg kada zove upomoć, jer takvi će sijati radošću na sve strane i žeti mnoge lepe trenutke.

Blago onima koji pre početka svakog posla razmišljaju, a na početak svakog razmišljanja stavljaju molitvu, oni će izbeći mnoge gluposti i moguće promašaje u svome poslu.

Radujte se i veselite se, ako možete ćutati i nasmejati se kad' vas drugi u reči "preseku", kad' vam protivreče i na prste vam staju, jer je to znak da Evanđelje počinje prožimati vaše srce i donositi svoj rod.

A iznad svega, blago vama, ako ulažete svaki napor u to kako da Gospoda prepoznajete u svim ljudima koje susrećete, jer vi ste onda zaista pronašli pravo svetlo, pravu mudrost i ljubav Božju.

Tagged: inspiracija|
"Slobodu nađemo kada nađemo Boga, gubimo je kada izgubimo Boga."
- Paul E. Scherer

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1755
Ukupno: 2600770
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/046/06.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.