Naslovna » Magazin » Arhiva » #46 » ....

Smešna strana...

BOG SVE VIDI

Jedan sveštenik je imao malu bašticu u kojoj se moglo naći raznovrsno voće, a trešnje bi svake godine dobro rodile. Međutim, posle nedeljne škole neka deca su često nevidljivo ušetala u bašticu i naslađivala se slatkim plodovima.

Sveštenik je želeo zaštititi svoje, ali pošto je bio dobar čovek i voleo je decu, nije hteo da preduzima neke drastične mere. Smatrao je da će biti dovoljno ako tu pobožnu dečicu upozori da je to što rade greh. Tako, je pored drveta trešnje stavio veliku tablu sa rečima: "Pazi šta radiš. Bog sve vidi!" Sveštenik je mislio da je ovim rešio svoj problem. Međutim, sledeće nedelje primeti da su deca opet brstila baštu. Pogledao je na svoju tablu, a na njoj je stajalo dopisano: "Ali Bog nije tužibaba!"

MALA SOBA

Neki putnik zahvaćen veoma lošim vremenom, odluči da potraži sklonište u jednom manastiru koji mu je bio uz put. Pošto su ga monasi primili, nahranili ga, odvedoše ga do njegove sobe, gde bi trebalo da prespava.

Kada su ušli u malu ćeliju, da bi ovog čoveka ispunio svetim osećajima, monah reče: "U ovoj su ćeliji spavali mnogi slavni oci: Jeronim, Sosten, Sioses, Arhint, Deodat, Klement i Prosdokim."

Iznenađeni čovek na to sa čuđenjem odgovori: "Neverovatno! Koliko je ljudi stalo u ovako malu ćeliju."

Tagged: humor|
"Viču pravedni, i Gospod ih čuje, i izbavlja ih od svih nevolja njihovih."
- Psalam 34:17

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 714
Ukupno: 2671701
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/046/smesna.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.