Naslovna » Magazin » Arhiva » #34 » ....

34/2006. - Uvodnik

Uredništvo

Dragi naši čitaoci,

jeste li razmišljali koji je to najveći izazov hrišćanima u 21. veku? Da li otvoreni - ozakonjeni - nemoral? Jesu li to teški socijalni problemi? Je li to terorizam koji vode verski fanatici? Sve su ovo velike opasnosti, ali najveća opasnost je ipak religija. Da, tzv. hrišćanska "religija" koja je prazna i bez Hrista, koja odvlači ljude od pravog i čistog Evanđelja objavljenog u Bibliji.

Neke se religije otvoreno suprotstavljaju Isusu Hristu, ali neke su vrlo podmukle i suptilne. Služe se izrazima i frazama koje se mogu naći u Bibliji, što ih čini vrlo prihvatljivima onima koji sebe smatraju hrišćanima, čak i nanovorođenim hrišćanima. No, na kraju svemu tome dodaju svoj nebiblijski način mišljenja i verovanja. Propovedaju "drugo evanđelje" - koje je ljudsko a ne Božije - evanđelje koje nema sile spasenja. Evo par glavnih tačaka prema kojima se može prepoznati to "drugo evanđelje" (Gal. 1:6), a na koje nam valja obratiti pažnju:

1. Naglašavaju da spasenje dolazi kroz nešto ili nekog drugog a ne po, i samo po završenom delu Isusa Hrista na krstu (Dela 4:12).

2. Nepriznavanje Isusa Hrista kao večnoga Boga objavljenog u telu, i kao jedinoga Spasitelja datog ljudima (Jn. 1).

3. Pridavanje veće važnosti ljudskim rečima nego li Božjoj reči (1. Kor. 2:12-13).

4. Njihove vođe ne vode ljude na temelju biblijskih istina onako kako je to činio Isus Hrist, već ih prvenstveno žele vezati za sebe ili svoja učenja. (Juda 1:4, Juda 1:17-19).

Danas u hrišćanskom svetu, više nego ikad, postoji mnogo glasova koji nas žele navesti da poverujemo u nekakvo "drugo evanđelje", ali ako se držimo Reči Božije i samo Reči Božije, neće nas niko moći zavesti niti prevariti. Kao što i apostol Jovan potvrđuje:

"Ovo vam napisah o onima koji vas zavode. A vi - u vama ostaje pomazanje koje ste od njega primili i nije vam potrebno da vas ko poučava, nego kao što vas njegovo pomazanje uči o svemu, tako je i istinito i nije laž, i kako vas je ono poučilo, tako ostajte u njemu. I sad, dečice, ostajte u njemu, da bismo imali pouzdanje kad se on javi i da se ne postidimo pred njim prilikom njegovog dolaska." (1. Jn. 2:26-28 EČ)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| jeres|
"Biblija je najvrednija knjiga od svih knjiga ikada štampanih."
- Patrick Henry

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1824
Ukupno: 2666774
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/034/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.