Naslovna » Magazin » Arhiva » #33 » ....

33/2005. - Uvodnik

Uredništvo

"Put do dubljeg poznavanja Boga vodi kroz usamljene doline siromaštva duše i odricanja od svih stvari. Blagosloveni koji poseduju carstvo su oni koji su odbacili svaku spoljašnju stvar i koji su iskorenili iz svojih srca svaki osećaj posedovanja. Oni su 'siromašni duhom'. Oni su došli do unutrašnjeg stanja koje je paralelno stanju običnog prosjaka na ulicama Jerusalima. To je ono što Hrist podrazumeva pod rečju siromašni. Ti blagosloveni siromasi su oni koji više nisu robovi tiranije stvari. Oni su slomili ugnjetavački jaram, a to nisu učinili borbom nego predajom. Iako su oslobođeni od svakog osećaja posedovanja, oni imaju sve. 'Njihovo je carstvo nebesko'.

Dopustite mi da vas podstaknem na to da ovo shvatite ozbiljno. To ne treba shvatiti kao biblijsko učenje koje treba zapamtiti zajedno sa gomilama drugih doktrina. Ovo je znak na putu koji vodi do zelenih pašnjaka, put urezan na strmim padinama Božije planine. Ne usuđujmo se zaobilaziti ga, ako želimo da sledimo ovaj put svete potrage. Moramo se penjati postepeno, korak po korak. Ako odbacimo i jedan korak, našem napredovanju je kraj..." (A. V. Tozer, POTRAGA ZA BOGOM)

Dragi naši čitaoci,

ove reči u našem današnje materijalističkom i "instant" svetu zvuče potpuno strano. Međutim, ne retko je istina da da bi se došlo do nekih dragocenih blagoslova, mi trebamo proći kroz mnoga odricanja i kušnje. Bog nije stari škrtac koji želi sebe ili svoje blagoslove nekome uskratiti. Ne, On samo želi biti siguran da smo spremni ih tražiti, primiti, ceniti i ispravno koristiti. Tako, istrajmo u našem penjanju strmom planinom Božijeg poznanja. Ne predajmo se, jer baš možda iza te najgore deonice koju trebamo proći, nalazi se zelena dolina sa potocima (Ps. 23:2).

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| blagoslov|
"Oči su Gospodnje obraćene na pravednike, i uši Njegove na jauk njihov."
- Psalam 34:15

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 759
Ukupno: 2553501
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/033/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.