Naslovna » Magazin » Arhiva » #28 » ....

28/2005. - Uvodnik

Uredništvo
"Ispitajte i vidite kako je dobar Gospod; blago čoveku koji se uzda u Nj. Bojte se Gospoda, sveti Njegovi; jer koji se Njega boje, njima nema oskudice." (Ps. 34:8-9)

Svi mi smo ponekad sanjali neki ružan san, iz kog smo se budili obliveni znojem i sa velikim strahom. Naravno, probuđeni iz naše noćne more, kada konstatujemo da je sve to bio samo san a ne stvarnost, ušuškamo se ponovo u svoj topli krevet i nastavimo svoj noćni odmor. Životni problemi znaju biti ponekad veoma teški i strašni, poput pravih noćnih mora, u kojima se borimo za dah ili svoj opstanak. U takvim situacijama bivamo kušani da izgubio svoj duševni mir i spokojstvo, svoj oslonac u Bogu - veru.

Život donosi i nevolje, i razočarenja i tugu, a ponekad i bol i gorčinu. Ali Bog je i dalje na svom tronu na nebu, bez obzira kako stvari loše kretale na zemlji ili u našem životu. Zbog toga, moramo naučiti kako da ostajemo blizu Njega, kao i to, šta znači "uzdati se u Gospoda" - potpuno računati na Njega kao na jedinu pomoć. Za to nam je potrebna hrabrost, vera i mudrost koja se stiče jedino kroz naše svakodnevne kušnje i nevolje (Jak. 1:1-6).

Car David je bio čovek kojeg nisu mimoilazile ili štedele nevolje on je dugo godina bežao i skrivao se od Saula, koji je hteo da ga ubije. Uprkos svemu, nije očajavao ili gubio veru, on je tražio mir i zaštitu u domu Gospodnjem, u Božijem prisustvu.

David je znao kako da obnovi svoju snagu i kako da se suoči sa svojim pretnjama. On se pouzdavao u dobrotu i milost Božiju - "uzdao se u Gospoda". To je ulivalo u njegovu dušu novu inspiraciju nade i vere. I mi se možemo sa našim nevoljama suočiti sa istom takvom snagom, ne sa očajem i strahom, potrebno je samo da učimo na Davidovom primeru pouzdanja u Gospoda. Na taj način On će biti blizu - kraj nas, da nam pomogne a naša "životna mora" će proći veoma brzo, baš kao i loš san...

Dragi naši čitaoci, želimo Vam puno lepih i korisnih trenutaka uz čitanje ovog broja Sionske Trube.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Ateizam se pre nalazi na usnama, nego u srcu čoveka."
- Fransis Bekon

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 732
Ukupno: 2553474
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/028/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.