Naslovna » Magazin » Arhiva » #27 » ....

27/2005. - Uvodnik

Uredništvo
"Ali ja ću gledati ka Gospodu, uzdaću se u Boga spasenja svoga, uslišiće me moj Bog." (Mih. 7:7, LB)

Ovo naše vreme je slično vremenu tokom života proroka Miheja. Tada je prevladavala nepravda i bezbožništvo. Ljudi su bili veoma tvrdi i nepouzdani, njihovo: "da" više nije bilo "da" a "ne" više nije bilo "ne". Na "dobro" su vikali "zlo" a na "zlo" "dobro". Njihovo odbacivanje Boga i Njegovih zakona prouzrokovalo je potpuno poremećene moralne vrednosti, što ih je kao narod i državu vodilo u propast.

Gde u takvom društvu naći oslonac? Prosvetljenje? Nadu? Osloniti se na ljude, vođe, političare, to bi značilo graditi kuću na pesku. Osloniti se na svoju mudrost ili novac, je ravno hvatanju za suvu slamku. Tražiti oslonac u samom sebi je ludost, jer još nikom nije uspelo da se iz živog blata u koje propada, izbavi vukući samog sebe za kosu.

Bog želi da se jedino u Njega uzdamo. Kada nas opkole oluje i naleću na nas besni talasi života; kada nas gusti oblaci zaogrnu mrakom, niko i ništa nam ne može oduzeti ono jedno: pogled gore ka Bogu koji će nas čuti i uslišati. Bog Otac nikada neće dozvoliti da u uzavrelom moru života pogine i jedno jedino Njegovo dete. Naše pouzdanje u Njega nikada nas neće osramotiti.

Ponekad moramo i duže da Ga čekamo i da odgovori na naš vapaj i molitvu. Ako odgovora nema to ne znači da On nije tu, On jednostavno ćuti. Njegovo ćutanje i odlaganje odgovora ima uvek svrsishodan razlog: On želi da sa nama ispuni svoje naročite ciljeve i da nas blagoslovi. Radi toga, Njegova pomoć sigurno neće izostati. U stanju je da nam u svim teškim okolnostima našega života pokaže izlaz ili rešenje koji će za nas biti uvek ono najbolje.

Zato, dragi naši čitaoci,

ne gledajte ni levo, ni desno; ne gledajte na ljude, nego "pogledajte ka Bogu" poput proroka. Bolje rečeno "zagledajte se Njega", tj. fokusirajte svoj pogled, kao u jednu tačku, na Njega. Jer jedino On uslišava, i jedino On spasava. Jedino On je u stanju da unese red u haos.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| vera| pobeda|
"Smrt nije tačka na nečijem životu, već samo zarez..."
- Amos J. Farver

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 528
Ukupno: 2737207
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/027/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.