Naslovna » Magazin » Arhiva » #25 » ....

25/2004. - Uvodnik

Uredništvo

Skloni smo tome, da hrišćanstvo često zamišljamo, kao nešto lako, lepo i slatko. Ono zaista i jeste sve to, čak i mnogo više, ali to je samo jedna strana medalje. Mnogi od nas Boga zamišljamo kao našeg nebeskog Oca, koji stalno trčkara oko nas i gleda da nam udovolji, stavlja nas u krevet posut cvećem i uklanja svaki kamen na našem putu da o njega ne bi zapeli.

Gospod Isus je veoma jasno rekao da dok smo na ovome svetu, možemo očekivati samo nevolje. On kaže: "Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet." (Jovan 16:33). Sledbenici Isusa Hrista neće proći kroz vreme velikih nevolja, opisanih u Otkrivenju, ali se moraju suočiti sa svojim malim i ličnim nevoljama.

Samuel Rutherford je to lepo rekao: "Ukoliko ti ovde nisi stranac, onda horde ovoga sveta neće lajati na tebe." Gospod Isus nas upozorava, da nas svet ne voli. Uzaludan je posao, nastojati, da mi kao sledbenici Isusa Hrista budemo zbog toga voljeni - tapšani po leđima (Luka 6:26)

Isus kaže da svet nas mrzi zato, jer Njega mrzi: "Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas." (Jovan 15:18)

Dragi naši čitaoci,

dokle god hodamo po ovoj zemlji, suočavaćemo se sa teškoćama i nevoljama. Zato, jer se držimo "svedočanstva Gospoda našeg Isusa Hrista... I stradamo zajedno sa Jevanđeljem Hristovim po sili Boga" (2. Tim. 1:8)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Ti si stvoren od Boga i za Boga i dok to ne razumeš, tvoj život nikada neće imati smisla."
- Rick Waren

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 765
Ukupno: 2553507
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/025/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.