Naslovna » Magazin » Arhiva » #22 » ....

22/2004. - Uvodnik

Uredništvo

Reč Božja je univerzalna i široko primenljiva. Sveti Duh se upoređuje sa raznim pojmovima: oganj, čekić, ogledalo, svetlo, dobro seme... samo da bi mi službu i moć Reči Božje shvatili što bolje i da ona može imati što blagosloveniji uticaj na naše živote.

Reč Božja je poput "ognja" koji spaljuje sve što činimo i radimo van Božje volje i iz pogrešnih motiva - svaku našu "slamu, drvo ili seno".

Reč Božja je i poput "čekića", koji udara po kamenju i mrvi ga u prah. Ovaj čekić lomi naš ponos i stavlja nas u podređeni položaj prema Bogu.

Reč Božja je poput "ogledala", u koje kad se zagledamo možemo videti sebe onako kako nas Bog vidi - naše stvarno ja.

Reč Božja je poput "svetla", koje nam osvetljava životnu stazu u ovom mračnom svetu.

Reč Božja je poput "dobrog semena" koje u sebi nosi novi život i potencijal. Klijavost ovog semena je 100%, ali da bi ono zaista i toliko donelo roda, mora biti stavljeno u "dobru zemlju" - "plemenito srce". Da bi zemlja postala "dobra" mora se raditi na njoj, katkad veoma naporno i dugo. Ona se duboko ore, čisti od kamenja i korova i drobi. To bi značilo, da bi trebalo da se više bavimo našim srcem na ovakav način, da ga duboko preispitujemo, ispovedamo svoje grehe, da se kajemo i ponizimo se pred Bogom. Učinimo svoje srce po Božjim standardima "dobrim i plemenitim" - dostojnim Boga.

Upravo tako, dragi naši čitaoci, ukoliko želimo da sebe i naše crkve vidimo drugačije, pune roda i slave Božje: onda početak na tom putu je "promena našeg srca", nas samih. Poput marljivog ratara učinimo naše srce spremnim i plemenitim za primanje Božjeg semena - Reči. Koje će u ovakvim srcima doneti mnogostruke rodove blagoslova i za nas same i naše crkve. Svaka promena unutar naše crkve, grada, nacije počinje iz srca pojedinaca.

"Sine moj, daj mi srce svoje, i oči tvoje neka paze na moje pute." (Pri. 23:26)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| reč_božja|
"U početku stvori Bog nebo i zemlju. A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom."
- 1. Mojsijeva 1:1-2

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 744
Ukupno: 2553486
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/022/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.