Naslovna » Magazin » Arhiva » #15 » ....

15/2003. - Uvodnik

Uredništvo

Dragi naši čitaoci,

u jednom indijskom selu svake godine se održava neobična trka biciklista. Neobična je stoga što trkači treba da u određenom vremenu pređu što manju razdaljinu. Trka počinje tako što se svi takmičari nameste na startnu liniju i na pucanj startnog pištolja, trude se da održe ravnotežu, sedeći na svojim biciklima a da pri tome pređu sa njima što je moguće manju razdaljinu od startne linije. Kada vreme ove trke istekne, meri se koliko su "daleko" odmakli, onaj koji je odmakao najdalje je gubitnik.

Jedne godine, neki turista, stranac se prijavio za učešće u ovoj trci pošto je bio zaljubljenik biciklizma. Međutim, on nije dobro razumeo pravila ove trke. On se sa ostalim takmičarima postavio na startnu liniju i čekao znak za početak. Kada je pucanj odjeknuo on je poput mašine, počeo da vrti pedele svoga bicikla, posle nekog vremena, okrenuo se unazad da vidi koliko je odmakao od ostalih, ali iza njega nije bilo nikog... Vratio se nazad, dok je masa gledajući na njega "umirala" od smeha, onda je i njemu bilo jasno...

Ovaj turista, iako je neko vreme sam sebi izgledao kao pobednik u ovoj trci ipak je bio gubitnik. Zašto? Zato - ŠTO NIJE RAZUMEO PRAVILA TRKE!

Bez obzira na energiju, vreme i naš trud koji ulažemo u našu religioznost, ako ne sledimo Božja pravila pri tome, sve je uzalud - mi smo u Božjim očima gubitnici! Kada čovek postane hrišćanin, treba da se trudi da ostane u trci - treba da nauči pravila trke vere. Mora čitati i studirati Sveto pismo i izvršavati ga. Pavle je savetovao Timoteja: "Pa i kad se neko bori, ne dobiva venca, ako se nije pravilno borio." (2. Tim. 2:5 EČ)

Dakle, dragi naši - ostanite u trci!

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Bog je u srcu svakog čoveka ostavio prostor koji ne može biti ispunjen od nikakvog stvorenja nego jedino od Boga kroz Isusa Hrista."
- Blaise Pascal

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1819
Ukupno: 2666769
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/015/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.