Naslovna » Magazin » Arhiva » #5 » ....

5/2001. - Uvodnik

Uredništvo

Dragi naši čitaoci,

takoreći šest hiljada godina čovečanstvo ratuje između sebe i stalno stavlja nove prepreke na put poznanja Boga. Napredak u nauci, ekonomiji i moći je daleko važniji od stanja duše i duha naprednog čovečanstva 21. veka. Pesnik R. O. Wiemer kaže: "... možeš da letiš na Mesec, ali time na Zemlji neće biti prijatnije..." Greh i zlo se množi na ovoj planeti. Sebičnost, zloba, želja za vladanjem nad drugim, rasna i klasna diskriminacija rastu iz dana u dan, iz godine u godinu. O Bogu i o dolasku Njegovog Sina Isusa Hrista - Sudije živih i mrtvih se ne govori dovoljno.

Gledajući našu zemlju novorođeni hrišćani su kao kap vode u moru. Međutim, ova istina ne treba da nas pokoleba u naveštanju Cara, koji treba da dođe. Isus je svoju Crkvu uporedio sa svetlom i sa solju. Jedna karakteristika ova dva elementa jeste upravo njihova moć, koju imaju i onda kada su u malim količinama. U mrklom mraku ako se pojavi i mali izvor svetla, on je vidljiv, mrak ga ne može progutati, ugušiti - on biva jasno vidljiv. Malo soli, koliko prođe među prste, daće ukus celoj čaši vode. Ovo nam govori da snaga ovih stvari nije u količini, već u njihovoj biti, tj. u onome što jesu. Svetlo uvek daje svetlo a so uvek daje slanost.

Stoga, ohrabrimo se. Moguće je da "kap" hrišćana, koji imaju Hrista u sebi, promene izgled ove zemlje. Da bi se to zaista ostvarilo, ostaje samo pitanje ispred te "kapi". Hoće li ta "kap" da se upusti u avanturu "mešanja" sa morem tj. hoće li krenuti da otvoreno deluje na njegov karakter?

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Ne varajte se: Bog se ne da ružiti; jer šta čovek poseje ono će i požnjeti. Jer koji seje u telo svoje, od tela će požnjeti pogibao; a koji seje u duh, od duha će požnjeti život večni."
- Galatima 6:7-8

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 529
Ukupno: 2737208
Generisano za: 0.006''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/005/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.