Naslovna » Magazin » Arhiva » #92 » ....

misaone refleksije

Zar je i Isus bio kao naš Ivan?
- Bruno Ferrero

U Centru za beskućnike, neki alkoholičar i, po mišljenju mnogih, nepopravljivi ovisnik, ganut dobrotom i ljubavlju volontera iz Centra, potpuno se promenio. Postao je najljubazniji čovek kojeg su saradnici i posetioci ove ustanove ikada upoznali.

Ivan je dan i noć neumorno radio i ne beše posla koji ne bi ponizno prihvatio i zdušno obavio. Očistio je sobu u kojoj je nekom alkoholičaru pozlilo i oprao prljav toalet. Sve što bi ga zamolili činio je s osmehom na licu i nelicemernom zahvalnošću što je dobio mogućnost da čini dobro. Na njegovu su pomoć mogli računati delitelji hrane kad je trebalo nahraniti nemoćne, kao i radnici zaduženi za spremanje ležajeva, jer je bio pri ruci svima kojima je pomoć bila potrebna.

Jedne je večeri sveštenik Centra mnoštvu okupljenom u dvorani propovedao naglašavajući potrebu molitve za obraćenjem i korenitom promenom života. Neki je čovek iznenada došao pred oltar iz dna dvorane, bacio se na koljena i počeo je vikati: "Bože, Bože moj, učini da i ja postanem kao Ivan! Daj da budem kao Ivan!"

Sveštenik ga pridiže i reče: "Sinko dragi, zar ne bi bilo bolje da moliš da budeš kao Isus?"

Čovek začuđeno pogleda sveštenika i upita: "Zar je i Isus bio kao naš Ivan?"

- Kada bi te neko upitao: "Kako izgleda hrišćanin?", pravi odgovor bi trebao biti: "Pogledaj mene!" Možeš li tako odgovoriti?

"Jedino Bog je čovekovo istinsko dobro; i otkako ga je čovek napustio, čudna je stvar da nema ničeg u prirodi što je u stanju da ga zameni. Jedni ga traže u vlasti, drugi u žudnji za neobičnim stvarima (kao što su astrologija, alhemija i umetnost) i u naukama, treći u čulnim slastima."
- Blaise Pascal

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1257
Ukupno: 2556200
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/092/06.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.