Naslovna » Magazin » Arhiva » #83 » ....

83/2014. - Uvodnik

Uredništvo
"Blagosiljaj, dušo moja, Gospoda, i sve što je u meni sveto ime Njegovo. Blagosiljaj, dušo moja, Gospoda, i ne zaboravljaj nijedno dobro što ti je učinio. On ti prašta sve grehe i isceljuje sve bolesti tvoje; Izbavlja od groba život tvoj, venčava te dobrotom i milošću; Ispunja dobrim želje tvoje, ponavlja se kao u orla mladost tvoja." (Psalam 103:1-5 RDK)

Ovde se David obraća svojoj duši. U stvari, on govori svojoj vlastitoj duši: "Ne budi lenj Davide, ne budi nezahvalan, ne zatvaraj se. Zahvali Bogu za sve što ti daje." I onda, nabraja redom šest specifičnih blagoslova zbog čega to treba da radi.

1) Gospod prašta sva tvoja bezakonja.
2) Gospod zaceljuje sve tvoje bolesti.
3) Gospod iskupljuje dušu tvoju od uništenja.
4) Gospod te kruniše sa dobrotom i milošću.
5) Gospod ispunjava tvoje želje, daje ti dobre stvari.
6) Gospod te podmlađuje - obnavlja tvoj organizam.

Dragi naši čitaoci,

ako razumemo ovih šest ne promenljivih blagoslova milosti Gospodnje koji su nam dostupni svakoga dana, onda ne možemo ni mi ostati ravnodušni. Znati ili samo umom verovati u to koliko je Bog dobar nije dovoljno, već da bi tu istinu prisvojili za svoju dušu, moramo to praktično iskazati, poput Davida: Ispovediti ustima svoju veru u takvog Gospoda.

Ne ispovedati svoju veru u blagoslove Gospodnje, je siguran dokaz da smo zaboravili a još gore sebe distancirali od Njegovih blagoslova. Jedan od načina da se dobrota Božja ne zaboravi jeste da se nje prisećamo i zahvaljujemo Bogu za sve specifične blagoslove, poput Davida. Ovakav stav će da probudi našu dušu i blagoslovi (razveseli) Gospoda, i mi ćemo uzeti aktivno učešće u Njegovim posebnim blagoslovima koje ima za nas.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| blagoslov|
"Ako se Božanstvo ikada prikazalo na Zemlji, bilo je to u osobi Isusa Hrista."
- Goethe

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1976
Ukupno: 2554718
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/083/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.