Naslovna » Magazin » Arhiva » #82 » ....

82/2014. - Uvodnik

Uredništvo
"... I otidoše u drugo selo." (Lk. 9:56)

Kada razumemo i shvatamo Božju volju za naš život i poznajemo Božji karakter, onda smo u stanju da potpuno drugačije gledamo na prepreke i protivljenja koja dolaze u naš život. Jer smo u stanju sve to sagledati Isusovim očima - ne kao prepreke, nego kao nove šanse, naše i Božje. Kada su Samarjani odbili da prime Isusa i Njegove učenike, kaže se da su - posle Isusovog prekora učenicima koji su želeli da se osvete za ovo - "otišli u drugo selo". Tako je to u životu koji Bog vodi, tu uvek ima neko "drugo selo", neka nova šansa, neki novi početak.

Dragi naši čitaoci,

u životu uvek postoji nešto "sledeće". A to "sledeće selo" je u stvari bilo bliže Isusovom konačnom cilju. Sledećeg dana nije morao ići mnogo daleko. Posle nadmenosti s kojom se sukobio kod Samarjana, Isus nije očajavao. Ustvari, oni su mu učinili uslugu - gurnuli ga bliže k Njegovom konačnom cilju. Ovo odbacivanje je Isus prihvatio kao Božju volju i odmah nakon toga se pojavila nova mogućnost za njega, neko drugo selo, nešto bolje.

Shvatite, vi i Bog ste u stanju da uvek idete dalje i da trenutne smetnje i prepreke pretvorite u nove šanse. Hvala Bogu, što u životu uvek postoji neko drugo selo - neka nova šansa - novi početak...

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"I ponizi se narod moj, na koji je prizvano ime moje, i pomole se, i potraže lice moje, i povrate se od zlih puteva svojih, i ja ću tada uslišiti s neba i oprostiću im greh njihov, i isceliću zemlju njihovu."
- 2. Dnevnika 7:14

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1896
Ukupno: 2554638
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/082/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.