Naslovna » Magazin » Arhiva » #73 » ....

73/2012. - Uvodnik

Uredništvo
"... I rekoše jedan drugome: Nije li srce naše gorelo u nama kad nam je putem govorio i tumačio nam pisma?" (Lk. 24:32 DS)

U događaju o dva učenika na putu za Emaus iz Luke (Lk. 24:13-35), može da se primeti promena raspoloženja: iz depresije u optimizam. Iz stanja izgubljene gorljivosti u stanje gorljivosti ponovo pronađene.

Dragi naši čitaoci,
ono šta je ove učenike probudilo i "zapalilo" može i nas probuditi, i nas "zapaliti".

Kada se Isus javio ovim učenicima na putu za Emaus, On im je izlagao Pisma koja govore o Njemu i o onome šta je On učio za njih. Izgovorene reči su izazvale njihova srca da se "zapale za Isusa". Oni su iz jednog depresivnog stanja prešli u stanje optimizma. U njima se javila nova želja, nova ljubav, nova revnost i nova vizija Boga - Isusa.

Kada Reč Gospodnja prodre u vaše srce, kada iz Reči dobijete svežu viziju Boga, to će u vama da zapali oganj Duha. Ako želite da budete "gorljivi" za Boga, onda morate sebe držati pod uticajem Reči - tražiti da vam se Gospod objavi kroz Reč. Morate biti voljni i naći sebi vremena da hodate nasamo sa Isusom, poput ova dva učenika iz Emausa. Ovako nešto podrazumeva ono čemu svi mi nismo voljni da sebe podvrgnemo, a to se zove disciplina.

Isus je govorio reč kada se javio učenicima, njihove oči su se otvorile, oni su duhovno progledali. Ovaj duhovni uvid su stekli zato jer je Božja vatra u njihovim srcima počela goreti. Bez gorljivosti prema Reči i Isusu ne može se primiti otkrivenje i razumevanje Božjih istina. Istinska gorljivost opet dolazi samo preko Svetoga Duha, gorljivost bez Duha su samo euforična osećanja, koja traju "od danas do sutra".

Gospod želi da nas probudi, vrati u stanje revnosti - "da srce gori u nama". On želi da nas upotrebi silno na Njegovu slavu, dao nam je Radosnu vest za svet i treba da je govorimo. No, ako naše srce ne gori u nama, zbog te iste vesti, teško da će i reči koje govorimo svetu taj isti svet zapaliti za tu poruku. Samo probuđeni može uticati na druge da se probude, i počnu slediti Isusa.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Greh svoj kazah Tebi, i krivice svoje ne zatajih; rekoh: Ispovedam Gospodu prestupe svoje; i Ti skide s mene krivicu greha mog."
- Psalam 32:5

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 848
Ukupno: 2557719
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/073/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.