Naslovna » Magazin » Arhiva » #71 » ....

71/2012. - Uvodnik

Uredništvo
"Blago onima čista srca, jer oni će gledati Boga." (Mt. 5:8)

U našem svakodnevnom životu mi mnogo pažnje polažemo na ličnu čistoću. Gledamo da imamo čistu odeću, čisto lice, čistu kosu. Nastojimo biti ugodni ljudima koje srećemo tokom dana, da im ostavimo lepu i čistu sliku o nama. A šta je sa našom unutrašnjom čistoćom, da li njoj poklanjamo barem upola manje vremena kao i spoljašnjoj?

Čistoća srca nije samo nevinost, to je nešto mnogo više. Ona je rezultat duhovne ljubavi prema Bogu. Božji naum je da rastemo u svojoj čistoti srca. Ako želimo da održimo lični kontakt sa Gospodom, to onda znači da moramo nečega da se odreknemo, da odbijamo da to činimo ili čak i mislimo o tome.

No, koliko god težili da naš život sa Bogom bude ispravan a naša unutrašnja čistoća besprekorna, ipak s vremena na vreme se može desiti da se ona uprlja. Bog nas neće zaštiti od ove opasnosti, jer na taj način učimo i shvatamo važnost i neophodnost održavanja naše unutrašnje čistoće. Još važnije je to, da naša vizija Božanske milosti biva urezivana u naš karakter, a taj karakter srca nosi poseban blagoslov: Oni čistoga srca će Boga gledati.

Dragi naši čitaoci,

Bog nas svojom suverenom milošću čisti, ali i mi bi treba da odradimo svoj deo, da bi Božje čišćenje donelo najbolje rezultate. Naš deo je veoma jednostavan, i on se zove poniznost. Poniznost podrazumeva priznanje greha, a priznanje greha donosi njegovo očišćenje: "Ako ispovedamo svoje grehe, on je veran i pravedan - da nam oprosti grehe i očisti nas od svake nepravednosti." (1. Jn 1:9 EČ)

Ne zaboravimo da je naša "unutrašnja čistoća" isto tako vidljiva kao i spoljašnja. Ona se vidi u našem karakteru i govoru, kroz naše ponašanje i naše svedočanstvo. Dakle, ako ljude ne možemo obmanuti po pitanju čistoće našeg srca, onda Boga još manje. I naravno, da bi smo se menjali spolja, čišćenje uvek treba da ide ispravnim redosledom: Da najpre iznutra budemo čisti da bi bili i spolja (Mt. 23:26).

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Blago onome, kome je oproštena krivica, kome je greh pokriven."
- Psalam 32:1

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1272
Ukupno: 2556215
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/071/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.