Naslovna » Magazin » Arhiva » #69 » ....

69/2012. - Uvodnik

Uredništvo
"I nemojte više da se saobražavate ovome svetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma da razaberete šta je Božija volja, šta je dobro, ugodno i savršeno." (Rim. 12:2 SSP)

Ako smo hrišćani, mi nismo građani ovoga sveta već pripadamo onom svetu - carstvu nebeskom. Za nas je veoma lako, pošto smo prvobitno potekli iz ovog sveta, da naše živote udesimo prema obličju sveta. No, ovo nije način kako našim životom možemo ugoditi Bogu. Ne "saobražavanje" sa svetom, jer svet nije moguće nadvladati u ime Hristovo ako ste i dalje pristalica sveta, već da bi ste pobedili svet morate biti različiti od sveta, so i svetlo (Mt. 5:13-16).

Reč "preobraženje" označava potpunu promenu - transformaciju (metamorfozu). Poput gusenice u leptira. Leptir više ne liči na gusenicu. Pre nego li je gusenica postala leptirom ona nije ličila na leptira, već je bila stvorenje drugog izgleda, navika i sklonosti. Ona se transformisala u leptira, to isto biće je postalo biće sa novim izgledom, navikama i sklonostima.

Dragi naši čitaoci,

snaga naše promene leži u "obnovi uma", tu počinje preobražavanje. "Obnovimo svoj um", očistimo ga i uskladimo ga prema Reči Božjoj. Sila promene, sila Duha uvek sledi Reč Božju. Bog koristi svoju Reč da bi novo stvorio ili staro promenio.

Dozvolimo Duhu Svetom da se Božji potencijal metamorfoze, koji nam je dat prilikom novorođenja razvije i promeni nas u potpunosti u to Novo stvorenje (2. Kor. 5:17) - neka naša promena, naše državljanstvo nebeskog carstva bude jasno vidljivo i drugima.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik|
"Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš."
- Jeremija 33:3

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1267
Ukupno: 2556210
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/069/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.