Naslovna » Magazin » Arhiva » #43 » ....

43/2007. - Uvodnik

Uredništvo

Postoji priča o jednom propovedniku što je otišao da poseti čoveka, koji baš nije bio redovan u svojim posetama crkvi. Dok su tako sedeli ispred kamina i pričali, pastor je pokušao da ubedi čoveka u njegovu potrebu za zajedništvom sa ostalom braćom i sestrama u Hristu. Međutim, čovek je istrajavao u svojim stavovima i opravdanjima, da redovno zajedništvo sa drugim hrišćanima i nije nešto što mu je preko potrebno u razvoju njegovog ličnog duhovnog života. U tišini je propovednik uzeo žarač. Na jednu stranu kamina je žeravice razgrnuo a na drugoj strani je ostavio gomilu. U žaru koji je raširio i odvojio jedan od drugog ubrzo je počeo da gasne svaki plamičak vatre a žeravica je ohladila, ostala je samo gomila pepela. Na strani zgrnutog žara - vatra je još uvek postojala, plamičci su sevali. Ova ilustrativna poruka je čoveku bila više negoli jasna: Hrišćani trebaju jedni druge i ne mogu opstati jedni bez drugih. Naravno, Gospod je taj koji čini da se "toplina" među hrišćanima oseća i postoji ali je naša lična obaveza je da tu vatru i održimo.

Dragi naši čitaoci,

u ovom poslednjem broju ove godine, želimo da se zahvalimo svima vama koji ste nas tokom ovih godina podržavali, hrabrili i pomagali. Na taj način ste dodavali ugljevlje na našu malu vatru i učinili da ST ide dalje, raste i razvija se.

Prema Božjoj milosti koja nam je dana, nadamo se, da smo i mi tokom svih ovih godina ST službe barem malo uspeli da vaš "žar" za Boga "sakupimo na gomilu" ili da ga razduvamo u još veću vatru. Molimo se, da vaša vatra za Boga postane još veća, te da se mnogi od nje spasonosno ugreju - budu blagosloveni - i spoznaju slavu Živoga Boga.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Niko se ne rađa kao hrišćanin, već to se postaje."
- Tertulijan

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1823
Ukupno: 2666773
Generisano za: 0.006''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/043/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.