Naslovna » Magazin » Arhiva » #39 » ....

39/2007. - Uvodnik

Uredništvo

Može se reći da ljubav prema Bogu ima dva lica: ljubav prema Hristu i ljubav prema onima koji su Hristovi. Ovo je činjenica u koju ne treba sumnjati - ovakva ljubav je potpuna - Bogougodna i tu se više ništa ne može dodati niti oduzeti. Ipak, možemo mnogo govoriti o tome kako Boga ljubimo a da svojim delima to potpuno poričemo, postajemo "sveti lažovi", kako o tome kratko i jasno piše apostol Jovan (1. Jn. 4:19-21).

Razmišljajmo o ispovedanju Božije ljubavi i na ovaj način: Bog je nedodirljiv i nevidljiv, Bog je Duh. Mi smo dodirljivi i vidljivi, što znači, u stanju smo da vidimo, dodirujemo, razgovaramo i čujemo druge. Kad me obuzme tuga, bolest ili nesreća, neko može da mi se približi u iskrenoj brizi i sa iskrenim zanimanjem, pa dok mi govori, dok mi se smeši, ili dok ćutke plače sa mnom, on onda pokazuje da mu je stalo do mene. Tada, iako sve to ništa ne može dodati Božjoj ljubavi kojom me On ljubi, ipak utiče na mene, i to na moje stanje duha. To znači, da mi se kroz tu osobu Bog sam približio i saosećao sa mnom.

Ti i ja možemo jedan drugom učiniti da nevidljivi Bog postane stvaran, i možemo jedan drugom pomoći da shvatimo šta znači da nas Bog iskreno ljubi. Kad to jasno shvatimo, kad u potpunosti uđemo u to, naši međusobni odnosi u crkvi neće biti samo refleksna dužnost, nego radost - nebeska radost.

Dragi naši čitaoci,

naša želja je, da nam Gospod pomogne u doprinosu tome, da naš brat i sestra u Hristu, što potpunije saznaju šta znači to "da ih Isus ljubi", i da u tome uživaju, i slave Ga zbog toga. Pomozimo jedni drugima da Hrista što stvarnije doživimo.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| ljubav|
"Gospod otvara oči slepcima, podiže oborene, Gospod ljubi pravednike."
- Psalam 146:8

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 756
Ukupno: 2553498
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/039/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.