Naslovna » Magazin » Arhiva » #31 » ....

31/2005. - Uvodnik

Uredništvo

SVE ISPITUJTE

Zdravo nepoverenje je za dobrobit naših duša potrebno isto tako kao i vera. Sumnjati u neke stvari uopšte nije greh, ali verovati svemu i svačemu može imati loše posledice. Vera nikada nije isto što i lakovernost. Naivnost nikada ne donosi Bogu čast. Lakovernost je poput noja, koji će progutati sve što mu izgleda zanimljivo. Sreo sam mnogo hrišćana koji većinu stvari uopšte nisu proveravali i odmeravali.

U zdravoj duši, isto kao i u zdravom krvotoku, je idealan odnos belih i crvenih krvnih zrnaca. Crvena krvna zrnca su poput vere: donose, za život neophodan, kiseonik u sve delove tela. Bela krvna zrnca su poput nepoverenja: odnose mrtve i toksične materije u otpad. Ove dve vrste krvnih zrnaca održavaju telo u dobrom stanju. U zdravom srcu mora postojati mehanizam koji će štetne materije držati podalje od toka života. Lakoveran čovek o ovome nema pojma. On uvek veruje.

Ruka u ruci sa našom verom u Boga mora biti i zdravo nepoverenje prema svemu okultnom i ezoteričnom. Numerologiju, astrologiju i sve ono što je nije u skladu sa Biblijom moramo odbaciti. Sve ove toksične materije nemaju šta da traže u životu istinskog hrišćanina. Hrišćanin ima Hrista i On je jedini put, istina i život.

Izvor: A. W. Tozer. THE BANNER OF TRUTH MAGAZINE, JULY 1998.
"Put je Gospodnji veran, reč Gospodnja čista. On je štit svima koji se u Nj uzdaju."
- Psalam 18:30

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1818
Ukupno: 2666768
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/031/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.