Naslovna » Magazin » Arhiva » #24 » ....

24/2004. - Uvodnik

Uredništvo

Živimo u vreme, kada ljudi pokazuju veoma malo strahopoštovanja prema Bogu i svetim stvarima. Svakako, ovo je posebno i veoma strašno kada se primeti u crkvi...

Veoma često dolazimo Bogu kao nekom našem "pajtosu" ili "prikanu", bez ili sa veoma malo "osećanja svetosti" prema Njemu. Svakako, Bog je naš milostiv Otac, koji nas ljubi, ali isto tako, On je Gospod Bog, Svet, sedi na prestolju i vlada univerzumom, svojom moći, silom i mudrošću (Isa. 6, Otk. 4).

Apostol Jovan je bio ljubljeni Isusov učenik, bio mu je najbliži od dvanaestorice. On i Isus su bili veoma bliski. Jovan se veoma "opušteno i slobodno" ponašao u Hristom prisustvu. Vidimo to prilikom "poslednje večere", kada je Jovan taj koji naslanja svoju glavu na Hristove grudi (Jn. 13:23).

Ali posle, kada je Jovan zbog objavljivanja Evanđelja, bio prognan na ostrvo Patmos, i kada je u viđenju ugledao Hrista, on je pred Njim pao na svoja kolena kao mrtav. Time je pokazao veliko strahopoštovanje i poniznost (Otk. 1:17). Šta se to sada promenilo kod Jovana, u njegovom odnosu sa Hristom? Jovan više nije žurio nepromišljeno i ne pripremljeno u Božje prisustvo. Jovan je sada znao ko je Isus - video Ga je onakvog kakav jeste.

Dragi naši čitaoci,

naša želja je da svi rastemo u spoznaji Božje svetosti i da je ne zaboravljamo. Ova spoznaja će iz korena promeniti naš odnos sa Bogom i uvesti nas u Njegove dvore slave. Učiniće da budemo menjani u Njegovo "slavno obličje"... Te, nikad ne zaboravljajte "s kim imate posla".

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Istorijsko postojanje Isusa Hrista tako sigurno kao i moje vlastito postojanje."
- Phillip Schaff

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1912
Ukupno: 2443717
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/024/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.