Naslovna » Magazin » Arhiva » #21 » ....

Smešna strana...

UDARI GA JOŠ JEDNOM

Neki bogataš je došao da poseti jednu crkvu. Sveštenik ga je lepo primio i počeo da ga sprovodi po crkvenim prostorijama. Dok mu je pokazivao pomalo već oronulo zdanje, sveštenik je neprestano kukao da crkvu treba renovirati a da para nema. Nadao se da će od ovog bogatog čoveka izvući neku pomoć.

Dok su se divili lepo oslikanoj tavanici crkve, bogatašu padne parče maltera sa plafona pravo na glavu. Na to on ustuknu i reče: "Hm, vidim da vam je zaista potrebno da renovirate crkvu." Izvuče čekovnu knjižicu i napiše na čeku lepu sumu novca i da ga svešteniku.

Sveštenik pogleda u ček a onda u plafon i promrmlja: "Hvala ti Gospode, ali udari ga još jednom, ti znaš da ovo nije dovoljno."

KO SE NE MOLI...

Neki seljak je bio pozvan na svadbeno veselje kod svog bogatog rođaka u grad. Sa njim za stolom sedela su sve sama gospoda. Kada je trebalo početi sa jelom, čini se da nikome nije bilo važno da se pre toga pomoli Bogu. Samo je seljak jednostavno sklopio svoje ruke da bi tiho zahvalio Bogu.

Neki na oko otmen gospodin iz grada rekao je podrugljivo: "Dragi prijatelju, kod vas na selu sigurno još uvek imate tu naviku da se molite Bogu?"

"Ne", odgovorio je seljak, "to ne mogu reći, da se baš svi u mom selu mole."

"Tako," rekao je onaj drugi pobednički, "sigurno to čine samo stariji i zaostali ljudi?"

"Ni to ne", glasio je odgovor, "znate ja imam još krmaču sa sedam prasica u svinjcu, i kad im sipam hranu oni se obično pre jela ne mole Bogu. Dok sve ljude koje poznajem u selu, pre jela zahvaljuju svom Stvoritelju za priskrbljenu hranu i piće."

Na to učeni gospodin iz grada nije imao šta da doda.

Tagged: humor|
"Ako ćeš na bezakonje gledati, Gospode, Gospode, ko će ostati? Ali je u Tebe praštanje, da bi Te se bojali."
- Psalam 130:3-4

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 238
Ukupno: 2601031
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/021/smesna.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.