Naslovna » Magazin » Arhiva » #9 » ....

9/2002. - Uvodnik

Uredništvo

Na nemačkom groblju u Hanoveru, postoji jedan neobičan grob. Taj grob je neobičan po tome što je veoma masivan i nalikuje pravom bunkeru. Veliki blokovi betona i granita zacementirani su zajedno i ojačani čeličnim delovima. Ovaj grob pripada ženi, koja nije verovala u uskrsnuće mrtvih. Ona je u svom testamentu navela svoju poslednju želju, da želi biti sahranjena u ovakvom grobu, grobu iz koga neće moći biti vaskrsnuta ukoliko se ono "slučajno" desi. Na njen nadgrobni kamen naložila je da se upišu reči: "Ovaj grob ne sme nikada biti otvoren!"

Ubrzo posle njene sahrane, seme hrastovog drveta je počelo da pušta klice u ovom grobu. Mladica je polako rasla i jačala, i polako počela sebi da probija put između teških blokova granita ka svetlosti. Neki blokovi su čak počeli da se lome a čelična konstrukcija da se krivi sve dok jednog dana kada se grobnica sasvim otvorila. To malo seme drveta je pomerilo na stranu teške blokove granita.

Ova snaga malog semena nam pokazuje kakva će biti Božja moć zapovesti Božje kada jednog dana On naredi da svi mrtvi ustanu (Otk. 20:11-13). Bez obzira gde bili sahranjeni, na dnu mora, duboko ispod zemlje, ili spaljeni... To ne predstavlja nikakav problem za Onoga, koji je svojom Rečju iz ničega stvorio celi univerzum. Neverovanje u uskrsnuće neće sprečiti uskrsnuće.

Hrist je ta mladica koja je pobedila tamu groba i prokrčila put za sve nas - napolje iz smrti (Isa. 11:10). Ovo "drvo" nam ostavlja danas seme vere, koje pothranjujemo u svojim srcima. Da, Hrist je VASKRSAO to je naša nada - seme, u novi život - večni život.

Vaša, SIONSKA TRUBA

"I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca."
- Jovan 1:14

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 740
Ukupno: 2553482
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/009/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.