Naslovna » Magazin » Arhiva » #7 » ....

7/2001. - Uvodnik

Uredništvo

Dragi naši čitaoci,

u knjizi Otkrivenje, sedmom poglavlju čitamo o bezbrojnom skupu pred tronom Jagnjeta Božjeg. Ko su ti ljudi? To su oni koji su pobedili, koji su Jagnjetu ostali verni i poslušni do same smrti. To su oni, koji su na zemlji mnogo pretrpeli radi imena Njegovog. To su oni, koji su nosili svoj krst. Sada u njihovim očima nema više suza, niti njihova duša uzdiše od bola. Ono što sada poznaju jeste blaženstvo i radost, jer Boga gledaju dan i noć, i s Njim će biti zauvek. Blagosloven je svršetak onima koji do kraja života slede i verni su Spasitelju. Ostati veran Gospodu, i po cenu smrti, je jedina odluka predanja, koja zadovoljava Hrista. Veran mu biti do zadnjeg otkucaja srca i daha je predanje koje On traži i očekuje od svojih sledbenika.

Da bi se Hrista sledilo, potrebno je ispuniti Njegove uslove - zapovesti. On u Mateju 16:24 ističe dva uslova: Odricanje sebe - prestati sa ugađanjem sebi, uzimanje i nošenje svog krsta - hrabro priznanje Hrista pred drugima i spremnost da se na Njemu bude razapet (umre): svetu, grehu, telu. Ovo je prijemni ispit u Hristovo učeništvo, koji mnogi ili ne žele polagati ili nastoje da ga nekako izbegnu, jer baš i nije prijatan. To Gospod zna, zato i kaže: "Mnogi su pozvani, ali je malo izabranih." (Mt. 22:14)

Neko je rekao: "Bez krsta nema proslavljenja" i to je istina, jer kako i čitamo u Otkrivenju: do tamo su stigli samo oni koji su dotle nosili svoj krst verno i strpljivo do same svoje smrti.

Uzmi svoj krst i kreni za Hristom, bez kompromisa, jer te čeka Njegova slava... i to je jedini način da budeš izabran, Njemu ugodan...

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Hrist je zamena za sve, ali ništa ne može zameniti Hrista."
- H.A. Ironside

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 745
Ukupno: 2553487
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/007/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.