Naslovna » Magazin » Arhiva » #6 » ....

6/2000. - Uvodnik

Uredništvo

Dragi naši čitaoci,

Obmanjen i prevaren svet Isus je video kao zrelo klasje spremno za žetvu, koje se komeša i ljulja pod naletima vetra raznih lažnih religijskih obećanja i političkih obmana. Na drugom mestu Isus vidi narod kao ovce bez pastira, kao ovce prepuštene same sebi i svojoj nemoći da se pobrinu za sebe. Nemaju nekog, ko bi ih vodio i iskreno se brinuo o njima.

Videvši ovakav svet Isus je skoro u očaju izustio pred svojim učenicima: "Žetva je obilna, ali je radnika malo. Zato molite Gospodara žetve da pošalje radnike za svoju žetvu." (Mt. 9:37 SSP). Rekavši ovo Isus je pokazao gde je rešenje problema za ovaj svet.

Nema smisla moliti uopštenu molitvu za svet. Koji je efekat toga? Bog je već rekao i pokazao svetu šta misli o njemu i šta je za njega učinio. On je u ovaj svet poslao svoga Sina da ga spase (Jn. 3:16). Ne, nema koristi od neodređenih molitvi za svet. Svet je izgubljen i slep u svom grehu. Jedina nada za svet jesu ljudi koji će mu biti poslani od Boga, da bi mu propovedali evanđelje Isusa Hrista i da ga zadobiju za Spasitelja.

Molimo Gospodara žetve da podigne radnike za svoju žetvu u našoj i u drugim zemljama. Ne dozvolimo sebi da se obistine na našoj generaciji reči iz Starog zaveta: "Prođe žetva, minu leto, ali se mi još ne izbavismo!" (Jer. 8:20 LB)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| molitva| misija|
"Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac; niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće kazati."
- Matej 11:27

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1829
Ukupno: 2666779
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/006/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.