Naslovna » Magazin » Arhiva » #3 » ....

Hristovi ambasadori

Janko Bako
"Naše carstvo je, međutim, na nebesima, odakle i Spasitelja očekujemo, Gospoda Isusa Hrista." (Filipljanima 3,20)

Ljubljeni u Gospodu, da li ste se već susreli sa terminom "Hristovi ambasadori". Ja sam ga čuo i ostao mi je upisan u mislima... Hristovi ambasadori. Šta li se time želi reći? U leksikonu (stranih reči i izraza) autora Milana Vujaklije potražio sam objašnjenje: "ambasador - poslanik najvišeg ranga, opunomoćeni predstavnik jedne države kod druge države."

Dakle, ko su Hristovi ambasadori? Da li su to svi (nanovorođeni) hrišćani? Da li ta država u kojoj se nalaze jeste planeta Zemlja? A da li ta država, koju predstavljaju jeste Nebesko kraljevstvo? Ako je sve to tako, onda malo zbunjujuće deluje (naročito: za nehrišćane - predstavnike planete Zemlje) nedostatak zajedničke platforme o državi, koju predstavljaju.

Komplikacije nastaju, kada neki stanovnik planete Zemlje želi da prihvati državljanstvo Nebeskog kraljevstva... Širom planete Zemlje postoje mnogobrojne ambasade sa različitim formularima za dobijanje nebeskog državljanstva. Kao da postoji više Nebeskih kraljevstava ili mnogo malih nebeskih državica, koje su integrisane u Ujedinjeno Nebesko Kraljevstvo?

NOVI JERUSALIM?
"NOVI JERUSALIM?"

U čemu je problem? Da nismo previše zagledani dole: u svoje denominacije? Apostol Pavle piše Filipljanima i usmerava nam pogled gore: tamo je naše carstvo i odatle očekujemo dolazak Kralja - Spasitelja i Gospoda Isusa Hrista.

Dakle, Hrist dolazi... Nameće se pitanje: da li će Njegovi ambasadori usvojiti "zajedničku platformu", do Njegovog dolaska?

"Mi smo, dakle Hristovi izaslanici - Bog vas opominje preko nas. U Hristovo ime vas molimo: pomirite se sa Bogom." (2. Korinćanima 5:20)

Hristovi ambasadori pozivaju ljude oko sebe: da se izmire sa Bogom. (Podrazumeva se: da su Hristovi ambasadori izmireni sa Bogom.) Da li bi i Hristovi ambasadori trebalo da budu izmireni međusobno?

Tagged: podele| svedočenje|
"Gospode, Gospode naš! Kako je veličanstveno ime Tvoje po svoj zemlji! Podigao si slavu svoju više nebesa."
- Psalam 8:1

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1931
Ukupno: 2662450
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/003/03.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.