Naslovna » Magazin » Arhiva » #93 » ....

93/2016. - Uvodnik

Uredništvo
"Gospod je pastir moj, ništa mi neće nedostajati. Na zelenoj paši pase me, vodi me na tihu vodu. Dušu moju oporavlja, vodi me stazama pravednim imena radi svog. Da pođem i dolinom sena smrtnoga, neću se bojati zla; jer si Ti sa mnom; štap Tvoj i palica Tvoja teši me." (Psalam 23:1-4 RDK)

David započinje svoj 23. psalam rečima: "Gospod je pastir moj, ništa mi neće nedostajati." Onda on govori o svim koristima koje dolaze, od činjenice, što je njemu "Gospod pastir"- On ih slikovito nabraja a radi se o ispunjenju životnih potreba, vođstvu i sigurnosti.

Znamo, iz fizike, da se senke javljaju tamo gde je svetlo slabo, ako postoji nešto što blokira put svetlosti i da izgled i veličina senke zavisi ugla i udaljenosti izvora svetlosti. Ove zakonitosti veoma lepo ilustruju neke duhovne istine.

Bog nam ne garantuje da nećemo hodati kroz dolinu smrtnih senki, u stvari, On nas uverava da u nekim periodima života ovo nas zasigurno očekuje. U našem životu pojave se mnoge "doline smrti" i kada hodamo kroz njih - pohodi nas tugovanje, usamljenost, bolest, siromaštvo, obeshrabrenje. Naravno, ne radi se o dolini gde se samo fizički može umreti, već se ponajviše radi o "dolini depresije". Kada smo toliko pritisnuti nekom mukom, da nam se smrt čini veoma blizu ili je vidimo kao jedinu utehu u tom trenutku (Jov 3:3; Jer. 20:14-15). No, Bog nam ne obećava da ćemo biti pošteđeni ovakvih dolina, već On obećava da će u tim vremenima biti lično sa nama.

Gospod obećava da će nas Njegov štap i Njegova palica čuvati i utešiti. Štap predstavlja disciplinu, a palica (prut) predstavlja vođstvo. Dakle, implikacija je sledeća: ako želimo Božju utehu, zaštitu i vođstvo moramo se pokoriti Njegovom disciplini, jer samo po tom osnovu je Njegovo prisustvo uz nas zagarantovano čak i u najcrnjoj životnoj dolini. Božje prisustvo osvetljava tamu naše doline smrtnih senki a gde je jaka svetlost koja dolazi sa svih strana, onda tamo nema senki (Jak. 1:17).

Dragi naši čitaoci,

Zbog toga, budite i ostanite u Svetlu, postanite sami svetlo. Uklonite svaku prepreku iz svoga života koja stoji između "Oca svetla" i vas - eliminišite pojavu senki na najmanju moguću meru a ako se koja i pojavi, ne očajavajte, jer Gospod je vaš pastir.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| strah|
"Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju, i opravdaće se za badava blagodaću Njegovom, otkupom Isusa Hrista."
- Rimljanima 3:23-24

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 450
Ukupno: 2667379
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/093/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.