Naslovna » Magazin » Arhiva » #90 » ....

90/2015. - Uvodnik

Uredništvo
"A Bog naše nade neka vas ispuni svakom radošću i mirom u veri, da imate izobilnu nadu silom Duha Svetoga." (Rim. 15:13 EČ)

Nada je bitan sastojak života. I to je jedan od temelja oporavka pojedinca ili celog društva. Iz dana u dan borba za oporavak i boljitak jeste isuviše zahtevna za nas ako nemamo izvor nade. Bez nade, naći ćemo se ili rastrojeni ili u očaju. Sa nadom, možemo naći hrabrosti i snage da nastavimo težak posao oporavka - istrajati u promenama. Nadanje nam otvara želju da investiramo u rad i promene, jer nada nam omogućava da vidimo da je naša trenutna borba mudro ulaganje u budućnost.

Postoji velika razlika, naravno, između nade i maštanja. Maštanje je ukorenjeno u poricanju stvarnosti. To nas odseca od naših osećanja nudeći alternativnu realnost u kojoj mi osećamo samo prijatne emocije i svi žive srećno do kraja života. Maštanje je lako i prijatno... Međutim, to nema stvarnu delotvornost. To nas neće zadovoljiti i neće ništa promeniti. Neće nas pokrenuti na promene.

Iskustvo nade počinje onda kada počnemo odbacivati poricanje koje je vladalo našim životom. Početak je u suočavanju sa realnošću naših sadašnjih okolnosti i suočavanje sa činjenicom da mi ne kontrolišemo budućnost - ovo je teško zemljište na kome raste nada. Ali, raste, raste silom Duha Svetoga...

Bog nade želi da nam da dar nade. Bog ima planove za nas. Oni ne moraju imati kraj kao u bajci, ali Bog ima dobre planove za nas. Nada koja nam je potrebna može doći kroz saznanje da je Bog veći od naših razočaranja, veći od naših neuspeha, veći od naše slomljenosti.

Dragi naši čitaoci,
ko ima Boga, taj može uvek imati nadu.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| nada| budućnost|
"Postojanje Isusa Hrista je sigurno kao i moje vlastito postojanje."
- Phillip Schaff

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1237
Ukupno: 2556180
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/090/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.