Naslovna » Magazin » Arhiva » #88 » ....

88/2015. - Uvodnik

Uredništvo
"U Tebe je izbrojano moje potucanje, suze se moje čuvaju u sudu kod Tebe, one su u knjizi Tvojoj." (Psalam 56:8 IŠ)

Psalmista ovde govori o svoj tuzi i nevolji. On je neko, ko zna šta znači biti lutalica, begunac, izgnanik. To je krik njegove duše u očajanju.

Ipak, on čak i u svojim suzama i u svom izgnanstvu i nevolji, pronalazi utehu. On shvata da je Bog vrlo dobro informisan o njegovom stanju, da Božje oko primećuje svaku njegovu suzu i uzdah - sve se to zapisuje i čuva u Božjoj knjizi - knjizi u kojoj Bog zapisuje sve kroz šta prolaze Njegovi pravednici. Bog sve vidi i sve pamti.

Tako, psalmista smelo kaže: "Bog je sakupio moje suze u svoju bocu." Zašto bi Bog uopšte želeo da čuva nečije suze? Razlog za ovo jeste taj, da će jednog dana te suze izgledati sasvim drugačije za psalmistu od onoga kako ih on vidi i doživljava u tom trenutku. Tako je i sa nama danas, vidimo i doživljavamo patnju i muku, i to je uzrok za mnoga pitanja i sumnje. Vrlo često smo zbunjeni i ne razumemo kako Bog dozvoljava da se desi ovo ili ono...

No, vidite, u ovom životu mi vidimo samo poleđinu neke lepe tapiserije. Mi vidimo boje i oblike koji ne liče na nešto određeno, vidimo gomilu šara koje nemaju mnogo smisla i mogu nam ličiti na svašta. Ali, jednom tamo iz perspektive večnosti - iz Božje perspektive - videćemo tapiseriju našeg života na pravi način - njeno lice. I tada, šare koje nisu imale mnogo smisla i zbunjivale su nas, postaće smislena slika. Sve će biti na mestu, biće to vrlo detaljna i precizna slika.

Dragi naši čitaoci,

uvek se ovoga prisetite, kada prolazite kroz periode patnje, progonstva i tuge. Nemojte se odvraćati od Boga, ne gubite nadu, prisetite se reči psalmiste: "Suze se moje čuvaju u sudu kod Tebe, one su u knjizi Tvojoj."

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| nevolje| tuga|
"Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo."
- 2. Korinćanima 5:10

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1974
Ukupno: 2554716
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/088/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.