Naslovna » Magazin » Arhiva » #74 » ....

74/2013. - Uvodnik

Uredništvo
"Služite Gospodu veselo..." (Ps. 100,2 RDK)

Ako služimo radosno Bogu to znak je da smo Njegovi. Oni koji služe Bogu žalosnim licem rade nešto što ne vole - oni mu, ustvari, ne služe. Imaju oblik pobožnosti, ali nemaju duhovnog života.

Našem Bogu ne trebaju robovi da hvale Njegov presto. On je Vladar u carstvu ljubavi i želi da se Njegovi službenici oblače u haljine radosti. Anđeli služe Bogu pevajući a ne uzdišući; mrmljanje i jadikovke značile bi bunu u njihovim redovima. Žrtva koja nije dobrovoljna je neposluh, jer Gospod gleda u srce: ako vidi da mu služimo samo iz dužnosti a ne zato što ga ljubimo, tada neće primiti našu žrtvu.

Služba s radošću je služba srca i zato je prava. Oduzmeš li hrišćaninu radost dobrovoljne službe oduzet ćeš mu dokaz njegove iskrenosti. Koga se u borbu natera, taj nije rodoljub. Dobrovoljac žarkog oka i oduševljenog srca peva: "Slatko se umire za domovinu", i time dokazuje svoje rodoljublje. Radost KREPI NAŠU SNAGU; "Radost u Gospodu je naša sila". Vedra misao UKLANJA POTEŠKOĆE a u službi i deluje kao ulje u točkovima kola. Bez ulja bi se osovine brzo pregrejale i neminovno bi došlo do kvara.

Ako nam manjka sveta radost u radu, brzo će nam duh bolno klonuti. Čovek koji je radostan u službi Gospodnjoj dokazuje da je poslušnost njegova vrlina; moći će da peva: "Hodaću po zapovesti Tvojoj, jer to je radost moja!"

Čitaoče, pitam te - SLUŽIŠ LI GOSPODU S RADOŠĆU? Neka naša radost svedoči onima koji misle da je bogosluženje robovanje, da to uopšte nije tako!

(MORNING AND EVENING DAILY READINGS, Charles H. Spurgeon)

"Stvorio si nas za sebe i naša su srca nemirna dok ne pronađu mir u tebi."
- Augustin

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1238
Ukupno: 2556181
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/074/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.