Naslovna » Magazin » Arhiva » #67 » ....

67/2011. - Uvodnik

Uredništvo
"Sve činite bez gunđanja i prepiranja da budete besprekorni i čisti, Božija deca bez mane usred pokvarenog i izopačenog naraštaja u kome svetlite kao zvezde u svemiru, držeći se Reči života..." (Fil. 2:14-16 SSP)

Apostol Pavle nas poredi sa zvezdama, za razliku od planeta zvezde imaju svoj vlastiti izvor svetlosti, velike količine gasova sagorevaju i dovode ovo nebesko telo do usijanja, a rezultat toga je da u mračnoj noći vidimo njihovu poziciju na nebu. Naravno, kada nestane goriva, zvezda počinje da se gasi i hladi. Ukoliko bi zvezda na neki način nadoknađivala sagoreno gorivo, onda bi ona praktično mogla da gori i večno svetli.

Nažalost, mnogi hrišćani nalikuju na zvezde iz svemira, koje su jednom bile upaljene, svetlile a zatim počele da gube svoje gorivo, da se gase, da gube svoju svetlost - počinju da hlade u svojoj veri (Otk. 3:16). Međutim, ovo uopšte ne mora biti pravilo kao što je slučaj sa zvezdama, jer hrišćanin ima pristup nepresušnom gorivu, tj. "ulju" koje uvek može da se natoči u njegov život, a sve što treba da uradi jeste da se samo "prikači" i otvori za ovaj Izvor (Jn. 1:33; Jn. 3:34).

Iz tog razloga Pavle nas napominje: "Duha ne gasite", "ne žalostite Svetog Duha" i "budite puni Duha " (1. Sol. 5:19; Ef. 4:30; Ef. 5:18). Kada ovo činimo mi sebe "otkačimo" od našeg izvora koji nam omogućava da budemo kao "svetle zvezde u mračnom svetu". Mi tada postajemo "mrtve zvezde" oni "koji imaju obličje pobožnosti, ali sile su se njezine odrekli" (2. Tim. 3:5 DS) ili još gore "zvezde lutalice za koje je sačuvana najcrnja tama doveka." (Juda 1:13 SSP) Dakle, jedini način da zadržimo i pojačamo svoju svetlost jeste da što više vremena provodimo u prisustvu onoga koji je istinska svetlost (Jn. 1:9; Jn. 8:12).

Dragi naši čitaoci,

zato, "neka tako vaša svetlost svetli pred ljudima, da vide vaša dobra dela i da slave vašeg Oca, koji je na nebesima." (Mt. 5:16 SSP)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| karakter|
"Poklikni Bogu, sva zemljo! Zapevajte slavu imenu Njegovom, dajte Mu hvalu i slavu."
- Psalam 66:1-2

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1960
Ukupno: 2554702
Generisano za: 0.007''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/067/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.