Naslovna » Magazin » Arhiva » #63 » ....

63/2011. - Uvodnik

Uredništvo

U kojoj god da državi živi hrišćanin, on poseduje "dvojno državljanstvo". Može posedovati hrvatsko, srpsko, nemačko i sl. državljanstvo, ali pored ovoga i "nebesko" (Fil. 3:20). Dakle, dvojno državljanstvo znači i dupla odgovornost.

U svojoj metafori o soli i svetlu (vidi Mt. 5:13-16), Isus nam daje suštinski pogled koji treba imati na umu dok živimo kao građani dva sveta.

Prvo, Isus nas uči da se hrišćanin razlikuje od ne-hrišćana kao so od truleži, i kao svetlo od tame.

Drugo, od hrišćana se očekuje da bude na blagoslov svojoj okolini, kao što so daje bolji ukus hrani, ili kao što svetlo obasjava mračnu sobu.

Treće, Crkva Isusa Hrista nije nešto sakriveno i nevidljivo, već to je jasna i vidljiva kontra-kultura u kojoj se slede moralne i etičke norme carstva nebeskog.

Četvrto, ako hrišćanin izgubi svoju različitost od ne-hrišćana, izgubi i svoju slanost i svetlost, pašće pod Sud Božji - biće odbačen i od Boga i od ljudi.

Dragi naši čitaoci,

prihvatimo puni izazov da budemo "so i svetlo", jer ljudi oko nas možda neće imati druge prilike, osim da kroz nas, okuse i vide blagodati carstva nebeskog.

Delujmo, utičimo i služimo, jer samo ako se ovako "trošimo" možemo sačuvati svoju slanost i svetlost, a samim tim i potvrditi svoje "nebesko državljanstvo", i ono nam nikada neće biti oduzeto.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Gospode, Gospode naš! Kako je veličanstveno ime Tvoje po svoj zemlji! Podigao si slavu svoju više nebesa."
- Psalam 8:1

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1210
Ukupno: 2556153
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/063/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.